Bolnavii de la Turceni vor continua să fie trataţi de un medic angajat cu jumătate de normă

La jumătatea lunii iulie purtătoarea de cuvânt a Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Elena Piţian declara faptul că postul de medic psihiatru de la Spitalul Orăşenesc din Turceni a fost ocupat, iar în această lună se va semna contractul cu noul medic astfel încât, din toamnă, acesta să-şi poată începe activitatea. Numai că, între timp, situaţia s-a schimbat şi se pare că nici un cadru medical nu a fost interesat de postul de la Turceni. Marius Boieriu, susţine acum că s-a înscris doar un singur medic la concurs, care a a optat pentru Spitalul de Urgenţă din Tg-Jiu şi a fost convins să meargă cu jumătate de normă şi la Secţia de Psihiatrie din Turceni.
Până în luna mai a acestui an, bolnavii cu probleme psihice de la Turceni erau trataţi prin telefon de un medic pensionar, care îşi desfăşura activitatea în unitatea spitalicească cu jumătate de normă. În majoritatea timpului, cadrul medical era în concedii medicale sau de odihnă şi pacienţii erau lăsaţi în grija asistentelor. Dacă intervenea o problemă, acestea contactau telefonic medicul, care le spunea de la distanţă tratamentul pentru bolnavii cu probleme. Când totul a ieşit la iveală, Marius Boieriu promitea că în cursul lunii iulie va aduce un medic psihiatru care să se ocupe de cei aproximativ 140 de bolnavi internaţi la Turceni, lucru care nu s-a realizat însă. De atunci bolnavii au fost trataţi de medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tg-Jiu care au făcut naveta la Turceni prin rotaţie. 
La jumătatea lunii iulie, Elena Piţian, purtătoarea de cuvât a Direcţiei de Sănătate Publică, declara că postul de medic psihiatru de la spitalul din Turceni a fost ocupat prin concurs, urmând ca în cursul lunii august, medicul să semneze contractul cu spitalul. „Postul de medic a fost ocupat prin concurs, aşteptăm acum să se încheie contractul de muncă şi totul va intra în normal la spitalul de acolo”, declara în urmă cu o lună Elena Piţian.
Marius Boieriu neagă acum cele spuse de purtătoarea de cuvânt şi susţine că nici un cadru medical nu a fost interesat de postul de medic psihiatru de la Turceni. La concurs a participat un singur medic, care a optat pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă şi care a fost convins să meargă şi la Turceni cu jumătate de normă. „Am încercat să o convingem pe doctoriţa care a ocupat postul de la Tg-Jiu pe această specialitate deficitară, la care au fost scoase la concurs în aceiaşi perioadă trei posturi, la Tg-Jiu, Tg-Cărbuneşti şi Turceni. Ne-a promis totuşi să meargă cu jumătate de normă la Turceni. Practic nu au vrut să se înscrie, eu am încercat să le prezint partea frumoasă a lucrurilor şi anume că este secţie, sunt bolnavi, se face medicină la patul bolnavilor, condiţiile de salarizare sunt mai bune, sunt şi sporuri, se pot face gărzi care sunt nişte venituri suplimentare, dar nu au vrut. Până la urmă la Turceni va continua să fie tot un medic cu jumătate de normă”, a precizat Marius Boieriu, director executiv DSP Gorj.


Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: