Bombonica Dragnea, salvarea lui Ciobotărică

Fosta soție a lui Liviu Dragnea este cea care a obținut de la Curtea Constituțională o decizie prin care Guvernul este obligat să modifice legislația în privința abuzului în serviciu și să stabilească un prag minim de la care fapta respectivă poate fi considerată infracțiune, decizia respectivă putând să îi ajute foarte mult pe trei șefi din CEO trimiși în judecată de DNA. Fostul director general Laurențiu Ciobotărică, șeful Diviziei Miniere, Daniel Antonie, precum și șefa juriștilor din companie, Dorina Jianu, au invocat la termenul de miercuri din procesul lor, prin intermediul avocaților, hotărârea Curții Constituționale.

În mod normal procesul celor trei urma să intre în faza dezbaterilor finale, după care judecătorul Gheorghe Constantinescu putea să pronunțe o sentință, dar hotărârea CCR din această lună a schimbat complet datele problemei. Magistratul a menționat de altfel că în cazul în care avocații nu ar fi invocat decizia Curții Constituționale ar fi pus el în discuție hotărârea respectivă întrucât aceasta modifică foarte mult din contextul acestui proces. Ca urmare, dezbaterile din proces au fost amânate pentru jumătatea lunii septembrie, până atunci avocații și inculpații, dar și instanța, sperând ca Executivul să clarifice situația în privința pragului de la care o faptă e considerată abuz în serviciu.

În cazul lui Ciobotărică, Antonie și Jianu, procurorii DNA susțin că aceștia ar fi votat pentru ca fostul director Aurel Antonie să primească plăți compensatorii de circa 130.000 de lei. Valoarea respectivă este mai mică de pragul de 200.000 de lei despre care au vorbit liderii PSD până acum, deși unii dintre ei susțineau și un prag de 400.000 de lei. Ca urmare, în toamnă, cei trei directori s-ar putea trezi sancționați doar cu vreo amendă dacă reglementările juridice evoluează în această direcție. În acest dosar, cei trei au și fost reținuți pentru câte 24 de ore, ulterior fiind anchetați sub control judiciar.

Vizualizări: 2,969

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: