Borcan: Dacă PNL ar împărţi primăriile cu PC s-ar rezolva problema USL

Partidul Conservator este marginalizat de PSD. Deşi se află în alianţă, PC-ul nu a fost invitat de social democraţi să ia parte la Consiliul Naţional al PSD, în condiţiile în care alte partide, dinafara Uniunii Social Liberale au fost invitate. Marius Borcan, vicepreşedinte PC Gorj vorbeşte despre acest lucru. PC face semne că ar vrea să revină în USL Gorj.

Care credeţi că este motivul pentru care nu aţi fost invitaţi la Consiliul Naţional al PSD?

Nu ştiu ce s-a întâmplat şi de ce nu am fost invitaţi. Probabil undeva există o problemă. Există o oarecare supărare. Nu ştiu. Probabil la nivel înalt există anumite neînţelegeri cum există şi la nivel de judeţe şi aici va dau exemplu organizaţiei USL Gorj, unde vedeţi şi dumneavoastră că noi am fost invitaţi la început o dată sau de două ori, după care nu am mai fost invitaţi la întâlnirile USL. Eu cred că ar trebui să existe un factor comun, acela de a câştiga alegerile în 2012.

Nu mai participaţi la şedinţele USL pentru că nu sunteţi invitaţi?

Da şi aici PSD-ul are dreptate. Până la urma urmei problema noastră este cu PNL-ul. Atâta timp cât dumnealor au hotărât că un procent de 40 revine PSD-ului, iar un procent de 30 PNL-ului, atunci Partidul Conservator nu se mai regăseşte în această uniune. Puteau să spună foarte simplu. 40 noi, 30 voi, dar din ăia 30 să revină şi PC-ului un număr de cinci localităţi în care să-şi pună candidaţi. Nu s-a întâmplat asta şi atunci noi ce să credem-

Credeţi că se forţează ieşirea ireversibilă a PC-ului din USL?

Din punct de vedere juridic, la ora actuală, această uniune nu poate funcţiona fără PC. Eu nu aş spune totuşi că PC iasă din USL. Până la urmă dacă nu ne mai doreşte PSD-ul, chiar şi PNL-ul, atunci probabil se va găsi soluţia de a ieşi.

Veţi participa la semnarea protocolului de la Târgu Jiu?

Dacă vom fi invitaţi vom participa. Repet, din punctul meu de vedere problema nu este la noi, problema este la dumnealor. Dacă vor continua să ne trateze de sus şi cu o anumită aroganţă, atunci ne vom vedea de partiduleţul nostru şi ne vom rezolva problemele aşa cum putem.

Vă doriţi să mergeţi pe liste comune?

În  situaţia în care nu se vor găsi soluţiile se poate întâmpla să mergem pe liste separate şi să nu mai depindem de nimeni, dar ţinând cont că avem un interes comun ar fi fost bine ca în anul 2012 să se câştige alegerile pentru a putea accede la guvernare şi nu la putere.

Prin aceste declaraţii îi invitaţi pe colegii din USL să vă cheme la întâlnirile lor?

V-am spus. Problema este a dumnealor. Dacă vor să ne invite, noi vom răspunde invitaţiei, dacă nu tot aşa de bine ne vom vedea de problemele noastre. Dacă se va găsi înţelegerea şi dacă vom găsi soluţia finală vom merge pe liste comune. Dacă vor continua să împartă între ei atunci vom merge pe listele proprii.

Câte primării vă doriţi?

Până la urmă nu s-a pus problema de câte ne dorim. Dar am spus că dacă au făcut împărţirea şi PNL a primit 30, ţinând cont că există ACD-ul, putea să spună foarte clar. Din 30 aveţi şi voi 5. din păcate nu am auzit nimic.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: