Medicul Niculescu, optimist: Vor urma intervenții de hernie de disc

După ce a realizat o intervenție chirurgicală în premieră pentru județul Gorj, medicul ortoped Bogdan Niculescu nu vrea să se oprească aici. Un renumit medic neurochirurg cu care va face echipă a semnat deja un contract de parteneriat cu unitatea medicală de la Târgu Jiu. Niculescu a anunțat, la Tele3, că în curând se vor putea face intervenții de hernie de disc.

Reporter: De când aveți în plan aceste intervenții?

Bogdan Niculescu: De mult plănuiesc aceste tipuri de intervenții pe chirurgia spinală. O secție de Ortopedie nu prea este secție de Ortopedie dacă nu face aceste tipuri de intervenții. Coloana vertebrală, ca și celelalte oase, face parte tot din organism și trebuie să ne ocupăm și de aceste segmente mai ales că, în Târgu Jiu, nu există un serviciu de neuro-chirurgie care să facă aceste tipuri de intervenții.

Rep.: Cât a durat să pregătiți totul și ce urmează pe viitor?

B. N.: Am pregătit acest lucru mai demult. În urmă cu un an și jumătate, am început să fac toate demersurile, să achiziționez masa de operații specifică pentru aceste tipuri de intervenții, anumite tipuri de instrumentar de care am nevoie culminând cu acest microscop pe care am reușit să-l achiziționăm în urmă cu câteva luni și, practic, am avut toate condițiile necesare să facem acest tip de chirurgie spinală și să începem cu cele mai simple intervenții de chirurgie spinală care sunt aceste stabilizări de vertebre prin această tehnică minim invazivă. Sper, peste o lună, să putem să facem următoarele intervenții de hernie de disc și stenoză lombară degenerativă, tot în premieră pentru Gorj.

Rep.: Cum ați reușit să-l convingeți pe medicul neurochirurg Bică să vină la Târgu Jiu?

B. N.: Pentru noi a fost un început, o intervenție care a implicat tăieturi minime la nivelul pacientului și cu o recuperare rapidă, practic miraculoasă. Acest lucru nu putea fi făcut fără ajutorul unui medic neurochirurg pentru că medicul neurochirurg operează pe coloană și este cel care face cel mai bine acest lucru. Am reușit să colaborăm cu domnul doctor Dorin Bică. Este un medic foarte bun. Lucrează numai în privat, în București, dar dânsul a făcut rezidențiatul în Franța. Este unul din cei doi medici de la Spitalul Colentina care au plecat după acele neînțelegeri între dumnealor și conducere și au plecat definitiv din sistemul public și s-au retras în privat. Am avut norocul să mă întâlnesc cu dânsul și să-i propun această colaborare. A fost de acord și așa s-au pus bazele acestei colaborări.

Rep.: Va continua să vină la Târgu Jiu domnul doctor Bica?

B. N.: Am făcut un parteneriat cu dumnealui și este un contract de prestări servicii cu Spitalul Județean Târgu Jiu. Dânsul prestează aceste ore și este plătit la numărul de ore. Practic, dacă va sta 6 ore în sala de operație, înmulțit cu 90 de lei sau cât este ora, va fi plătit cu 500 de lei pe lună, o sumă infimă pentru beneficiul pe care îl aduce atât ca imagine spitalului, cât și ca beneficiu al pacientului. Rezolvăm doi - trei pacienți în aceste ore, pacienți care, în mod normal, ar merge în altă parte. Este un beneficiu mare. Pentru moment, atât s-a putut face, să aduc un medic de talia dânsului. 

Vizualizări: 15,984

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: