Borza: CS trebuie să îl repună în drepturi pe Ciobotărică

Administratorul special al Hidroelectrica şi de curând al CET Govora, Remus Borza, a comentat faptul că magistraţii Tribunalului Gorj i-au ridicat măsura preventivă a controlului judiciar lui Laurenţiu Ciobotărică. Acesta consideră că ar trebuie repus în funcţia de preşedinte al directoratului CE Oltenia, având în vedere că instanţa i-a interzis exercitarea acestei funcţii numai în perioada controlului judiciar. De asemenea, Borza spune că oamenii loiali puţinelor companii de stat din România ar trebui protejaţi mai mult. Acesta a comentat şi apropierea sa de Ciobotărică, despre care a tot vorbit Laurenţiu Ciurel. Borza spune că e mai apropiat de Ciurel, decât de Ciobotărică.


Reporter: Domnului Ciobotărică i-a fost ridicat controlul judiciar. Ce credeți că ar trebui să se întâmple acum?
Remus Borza: Până la urmă este un act de dreptate, de reparaţie morală, dacă putem vorbi, e o vorbă la români: un nebun aruncă o piatră şi 10 înţelepţi se chinuiesc să o scoată. Nimeni şi nimic nu o să repare toată trauma şi drama unui om şi a unui bun profesionist şi în primul rând, trauma şi drama familială, totuşi are doi copii, o soţie, prieteni, un anturaj, care au avut şi au în continuare o altă imagine despre Ciobotărică, decât au avut în urmă cu nişte zile, 30 sau câte au fost, pentru că nişte băieţi, fie că se cheamă de la poliţia de la Târgu Jiu sau nişte procurori au spus ceva. Ciobotărică a făcut treabă la Oltenia, se vede, după foarte mulţi ani pe primul trimestru CEO a încheiat pe profit şi un profit consistent, dar aşa este în România, nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită şi până la urmă e un mesaj prost pentru acei câţiva care vor să pună ţara asta pe picioare, că sunt din ce în ce mai puţini care vor să ducă România pe traiectoria normală, de europenizare. Marele handicap al României este lipsa de asumare a deciziei.


Reporter: Ce ar trebui să facă acum Consiliul de Supraveghere?
Remus Borza: În mod normal ar trebui să îl repună în drepturi, preşedinte al directoratului. Eu oricum i-am făcut lui Ciobotărică o ofertă. Îl iau la mine director general la CET Govora, e aproape. Până la urmă Consiliul de Supraveghere, care în primul rând trebuia să fie alături de Ciobotărică, trebuia să fie solidar cu Ciobotărică pentru că CS în întregul lui ştia că Ciobotărică nu e un hoţ şi câtă vreme un manager de la companiile statului, unu - că sunt puţine companii ale statului, doi - sunt şi mai puţini manageri devotaţi, vizionari şi loiali la companiile statului, deci câtă vreme nu a fost dovedit nici hoţ şi nici corupt, obligaţia statului, a CS era să facă front comun, să susţină un om care s-a bătut şi a apărat interesele legitime ale societăţii, ale salariaţilor şi ale statului. Câtă vreme e ridicat controlul judiciar, încetează şi acea interdicţie de a exercita atribuţiile funcţiei de preşedinte - director general.
CS poate azi să dea cu Ciobotărică de pământ, mâine să-l pună, iar a treia zi iar să dea cu el de pământ, până la urmă CS are atribute suverane, absolute în ceea ce priveşte politica de personal. Promovarea sau revocarea unui salariat cu o funcţie de conducere nu e bătută în cuie. A dat hotărârea acum o săptămână. Cum a dat-o, aşa poate să o revoce, să o nuanţeze, să o modifice, că până la urmă asta înseamnă un management corporatist, că ne place să ne lăudăm că la companiile statului am implementat principiile guvernanţei corporatiste. E o glumă bună, nu-i aşa? Dacă CS va face o analiză şi va constata că şi-a făcut datoria, că a fost un bun manager nu văd ce l-ar reţine, în afară de DNA, pe acest Consiliu de Supraveghere să nu facă dreptate sau să nu-şi repare propria nedreptate.


Reporter: Domnul Ciurel şi alţii apropiaţi dânsului au tot spus că între dumneavoastră şi domnul Ciobotărică există o apropiere în ideea în care aţi putea prelua CEO în cazul unei insolvenţe...
Remus Borza: Nu ştiu de unde putea Ciurel să ajungă la o astfel de concluzie. Eu pot să spun că sunt mult mai apropiat de Ciurel pentru că m-am văzut cu Ciurel de vreo 30 de ori şi de vreo 5 ori am ieşit şi la masă cu Ciurel. Pe când pe Ciobotărică l-am văzut în viaţa mea de vreo două ori, şi l-am văzut a doua oară acum o săptămână când l-am invitat la Vidraru la aniversarea a 50 de ani a punerii în funcţiune a hidrocentralei de la Vidraru. A venit cu soţia lui şi cei doi copii, atunci i-am cunoscut. Ciobotărică a fost unul dintre cei 400 de invitaţi. Au fost și Dana Lulache, ambasadori, miniștri.

Vizualizări: 4,144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: