Jianu: Nu s-a procedat corect la suspendarea mea din funcţie

Conducerea executivă a Complexului Energetic Oltenia a suspendat contractul individual de muncă al directorului juridic Dorina Jianu, trimis în judecată în dosarul "Bani pentru Medințu". Suspendarea se aplică pe perioada cât se află sub control judiciar. Jianu spune că cei din Directorat nu au procedat corect în această situație, asta pentru că suspendarea sa din funcție se poate face numai în baza unei decizii, pe care nu a primit-o.

Reporter: Este adevărat că vi s-a suspendat contractul de muncă de la CE Oltenia?
Dorina Jianu: Da, am primit o hotărâre de Directorat. Momentan nu știu care sunt motivele suspendării mele din funcție. Eram în concediu de odihnă la data când a venit hotărârea. Nu scrie nici cu ce dată, decât că suspendarea este pe perioada controlului judiciar.

Rep.: Directoratul a procedat corect din punctul dvs. de vedere?
D.J.: Din punctul meu de vedere nu s-a procedat corect, pentru că atâta timp cât eram în concediu de odihnă deja eram în conformitate cu hotărârea Curții de Apel Craiova, de a nu-mi exercita funcția de director. În concediu nu ai cum să ți-o exerciți și eram întocmai cu controlul judiciar.

Rep.: Directoratul are atribuţii pentru a da astfel de hotărâri?
D.J.: Da, Directoratul are atribuţii de a angaja, de a concedia, de a suspenda contractele de muncă, dar punerea în aplicare a unor astfel de hotărâri, conform legislaţiei muncii, se face prin decizia angajatorului. Nu am primit până acum decizia. Conform prevederilor legale, hotărârile de Directorat și Consiliu de Supraveghere nu pot să fie contestate de persoanele care se consideră vătămate. Singurul document din legislaţia muncii care poate fi contestat este decizia, care poate fi contestată în termen de 30 de zile de la comunicare.

Rep.: Spuneţi că nu aţi primit decizia, în această situaţie aţi luat vreo măsură?
D.J.: Până acum am făcut o petiţie care aştept să fie soluţionată. Petiţia am depus-o la companie. Hotărârea de Directorat am primit-o în data de 8 iunie. Sunt multe comentarii pe care aș vrea să le fac, dar momentan nu pot, sunt sub control judiciar și nu am voie. Nici nu voiam să lucrez în perioada aceasta, atât timp cât aveam control judiciar să nu îmi exercit funcția, de aceea mi-am şi luat concediu de odihnă aferent anului 2016 și 2015, mai aveam niște zile. Nici nu era nevoie de decizie de suspendare.

Vizualizări: 1,939

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: