Boza: 2018 a fost un an bun. Urmează un an foarte greu

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a prezentat un scurt bilanț al anului 2018. Deși se estimează un an cu pierderi mari, Boza spune că anul 2018 a fost unul bun, iar greul abia urmează. 

Boza a prezentat și câteva argumente pentru care spune că 2018 a fost un an bun. Primul ar fi acela că în 2018 au crescut atât salariile, cât și primele pe care le primește fiecare angajat.

Boza a trecut la plusuri deblocarea procesului de expropriere în carierele Roșia, Roșiuța, Jilț Sud, dar și deblocarea procesului de tăiere a fondului forestier în 4 cariere.

Dialogul social îmbunătățit este trecut la plusuri, la fel și angajarea a 20 de urmași ai unor salariați care au decedat.

Boza a mai menționat că societatea CE Oltenia "a fost prima companie din România ce a încheiat contracte cu Inspectoratul Școlar Județean pentru 6 clase de învățământ dual".

Președintele Directoratului CE Oltenia spune că s-au făcut pași și pentru reducerea numărului de certificate de CO2 pe care compania trebuie să le achiziționeze. "Am reușit cu ajutorul Ministerului Energiei să pregătim documentațiile necesare accesării fondurilor de investiții din AFM, fonduri atât de necesare in 2019-2020 în vederea reducerii numărului de certificate de carbon pe care le plătim", se arată în bilanțul lui Boza.

Acesta a vorbit și despre faptul că societatea încheie anul fără datorii restante la bănci, la stat sau la furnizori. Pierderile vin din faptul că prețul certificatelor de carbon a fost de trei ori mai mare decât s-a estimat. Compania trebuie să cumpere în jur de 15 milioane de certificate într-un an, prețul estimat fiind de 7 euro, cel de pe bursă depășind de multe ori 20 de euro.

Boza a vorbit puțin și de nerealizări. "As vrea să adaug că poate cea mai mare nerealizare o constituie creșterea numărului de accidente de muncă și pentru anul ce vine ne propunem să întreprindem acțiuni în conștientizarea tuturor angajaților noștri, dar și măsuri de îmbunătățire a condițiilor de muncă. Urmează un an foarte greu. Sunt însă sigur ca acest an ce va urma va arăta tuturor celor prezenți în piața de energie că fără noi siguranța sistemului energetic român poate fi puternic afectată", arată managerul CE Oltenia. 

Vizualizări: 2,532

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: