Boza amenință cu plângeri penale după apariția Raportului în presă

Sorin Boza este foc și pară după ce a văzut în presă raportul Corpului de Control al premierului Viorica Dăncilă. Managerul Complexului Energetic Oltenia îi amenință cu plângeri penale pe cei care au primit documentul cu concluziile controlorilor. Cel mai mult l-a iritat pe Boza faptul că s-a scris că liderii de sindicat primesc salarii și de la compania energetică, și de la sindicatele pe care le conduc. Chiar dacă așa scrie Corpul de Control, negru pe alb, în raport, Boza susține că nu ar fi adevărat.

Boza a anunțat că îi va scrie și premierului Viorica Dăncilă. El vrea să le facă plângeri penale celor care au primit acel raport de la companie în baza unei solicitări scrise. Managerul Complexului Energetic Oltenia a explicat, la Accent TV, că sunt părți din raport ce nu sunt publice: „O să-i fac o scrisoare premierului Dăncilă și o să-l întreb de ce nu îl afișează în ziare. Le transmit celor care urmăresc emisiunea dumneavoastră că au de-a face, de ieri, cu un alt Sorin Boza. Mâine (n.r. vineri), voi face plângeri penale pentru că știu cui am dat. Am primit solicitări din partea anumitor oameni să dăm acel raport. Este un document și unele date pot fi publicate, dar în unele părți vorbim de strategii de achiziții care nu sunt publice, pentru că dacă erau publice toate rapoartele corpurilor de control din lumea asta erau prin Libertatea, prin Cancan. Nu vreau să fiu acuzat că nu le pun la dispoziție, dar sunt părți în el care nu se publică pentru că asta-i legea”.

Mai mult, Boza vrea să-i dea pe cei care au luat raportul Corpului de Control pe mâna Securității: „Voi informa organele abilitate, știu cum am dat, știu cine a primit. Exemplarul nostru stă în seif la mine, doar eu am chei. Știu cine mi l-a solicitat, iar mâine (n.r. vineri), voi face plângere tuturor celor care au primit un exemplar din acest material și voi înștiința organele statului, SRI, Securitatea, pentru că trebuie să ne trezim. De ce nu au publicat și ultima pagină? Raportul de control al Corpului de Control nu cuprinde măsuri de corectare a deficiențelor sau a observațiilor constatate! Asta înseamnă că s-au făcut recomandări, observații, dar nu apar măsuri în acest raport”.

Ce l-a deranjat pe Boza

În final, Sorin Boza a și spus ce l-a supărat cel mai tare: paragrafele privind activitatea sindicaliștilor angajați ca inspectori sociali. Deși Corpul de Control susține că aceștia ar fi primit salariu de până la 12 mii de lei, ar fi încasat și bani de la sindicat, lucru pe care Boza îl neagă. „Raportul are 200 de pagini. Eu nu pot să acopăr anumite paragrafe care nu sunt publice. Nu am dat raportul cuiva care bate mingea pe stradă. A ajuns în mâinile unor oameni autorizați să vadă acest raport. O să vedeți mâine, surpriză mâine. O să răspundă în fața legii. Ăia pe surse vor plăti sursele pentru că nu se poate să ne batem joc de niște oameni! Cum să iei bucățele din ele și să spui că liderii de sindicat sunt angajați și la CEO, și la sindicate. Nu țin partea nimănui, dar este o mizerie cum nu am văzut niciodată. Cei interesați să meargă în Revisal, că se vede că acești lideri de sindicat sunt angajați doar ai CEO. De la sindicat, pot să primească anumite delegații, ședințe, dracu, lacu, dar salarii primesc doar de la CEO”, a tunat și fulgerat directorul CEO. (A.A.)

Vizualizări: 2,923

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: