Boza nu vrea proteste în fața CE Oltenia

Directoratul CE Oltenia a aprobat săptămâna aceasta sumele aferente despăgubirilor pe care compania energetică trebuie să le acorde cetățenilor din comuna gorjeană Roșia de Amaradia ale căror terenuri sunt afectate de activitatea minieră. Asta spune primarul Liviu Cotojman, care a explicat că a avut o discuție, miercuri, cu directorul general al companiei, Sorinel Boza, care i-ar fi garantat că cetățenii își vor primi banii până în data de 13 mai, așa cum administrația și-a luat angajamentul.

De asemenea, conducătorul CE Oltenia i-a comunicat că nu își dorește proteste în fața sediului companiei, asta după ce primarul din Roșia de Amaradia a afirmat că va aduce în data de 14 mai toți cei 162 de cetățeni afectați, cu microbuzele școlare și altele închiriate. ”M-a sunat domnul Boza să-mi spună că a aprobat marți sumele în Directorat și că, după ce încep serviciul după Paște, încep să distribuie sumele către cetățeni. Mi-a spus să le comunic oamenilor că se rezolvă problema, că nu trebuie să mai vină pe 14 mai, să facă protest la complex. A spus și că e în lucru și problema cealaltă, cu redeschiderea perimetrului de la Roșia de Amaradia. Oricum, dacă până cel târziu în data de 13 mai nu sunt alocate sumele, eu pe 14 mai, în frunte cu cetățenii, sunt în fața complexului”, a declarat Liviu Cotojman, primarul din Roșia de Amaradia.

Localnicii din Roșia de Amaradia nu au mai primit despăgubirile pentru uzufruct de trei ani. Compania s-a angajat în fața cetățenilor că primii bani, cei aferenți despăgubirilor pentru anul 2017, îi vor primi până în data de 13 mai. Negocierile pentru anul 2018 ar urma să aibă loc după finalizarea distribuirii sumelor aferente anului 2017. Conform primarului Liviu Cotojman, despăgubirile pe care CE Oltenia trebuie să le plătească localnicilor anual se ridică la 220.000 lei.(A.P.)

Vizualizări: 2,927

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: