Bozga şi Câju s-au antrenat aseară cu Pandurii

Pandurii au revenit aseară la antrenamente la Târgu Jiu, după ce o mare parte a jucătorilor din lot au fost plecaţi acasă, primind două zile libere după meciul din etapa trecută. La antrenamentul de aseară Pandurii au avut parte de doi noi colegi la antrenamente, un fundaş de la Petrolul Ploieşti, Jean Bozga, şi un atacant de la CSM Vâlcea, Enache Câju. Sorin Cârţu a precizat aseară că cei doi vor rămâne toată săptămâna sub observaţia sa pentru a se decide dacă au calităţile necesare pentru jocurile de liga I. Cârţu va avea ocazia să-i vadă pe cei doi şi la un joc amical programat sâmbătă, adversarul nefiind încă stabilit pentru că se poartă discuţii cu mai multe echipe din prima ligă. 

Jucătorii de la Pandurii vor intra de azi într-un program mai complex de antrenamente, câte două pe zi până sâmbătă când va fi programat şi un meci amical. Cârţu doreşte neapărat să-şi mai testeze elevii în weekend într-un amical mai puternic, preferând unul de prima ligă. „Am stabilit să le dau două zile libere pentru că urmează trei zile după aceea cu câte două antrenamente. Aş vrea să jucăm şi un amical, dar n-avem încă un adversar. Doresc să evoluez contra unui adversar cu care am mai jucat pentru că aşa e mai bine. Craiova am înţeles că pleacă în cantonament, şi cred că vom propune să jucăm un amical cu Timişoara sau Astra, deci cu echipe care sunt mai aproape de noi” a explicat Cârţu precizând că ar fi dispus să joace un amical la jumătatea drumului dacă nu va fi găsită o echipă care să se deplaseze la Târgu Jiu. 
Până la ora jocului însă Cârţu va mai testa o serie de jucători, doi dintre aceştia prezentându-se deja aseară la antrenament. „Vin doi jucători la probe, un atacant de la Vâlcea şi un fundaş central de la Petrolul Ploieşti. O să-i vedem la lucru săptămâna aceasta şi după aceea o să ne pronunţăm” a precizat aseară tehnicianul Pandurilor care ar prefera să întărească atacul echipei sale. 
Jean Bozga este fundaş şi a evoluat ultima dată la Petrolul Ploieşti, echipă de la care a plecat liber de contract după o înţelegere amiabilă a părţilor. Jucătorul de culoare este de origine congoleză, dar are cetăţenie română şi ar putea fi transferat imediat dacă va răspunde cerinţelor tehnicianului. 
Cel de-al doilea jucător testat este atacantul Enache Câju care a fost dorit şi în vară de cei de la Pandurii dar s-a aflat în tratative şi cu Astra şi Universitatea Cluj. Acesta s-a dvedit a fi la CSM Vâlcea cel mai bun marcator al echipei în sezonul trecut el înscriind de 14 ori şi fiind coleg în atac cu Jaka Stromajer care a înscris doar 10 goluri. Cârţu doreşte chiar să mai vadă un atacant străin în aceste zile la lucru şi spune că acesta vine liber de contract şi ar putea fi transferat imediat. Tehnicianul avertizează însă că este nevoie de răbdare în cazul jucătorilor străini care se acomodează mai greu în România: „Cu atacantul e mai greu să o nimereşti când îl aduci. Şi noi vrem foarte repede, în momentul când transferăm un atacant să intre să dea goluri ca şi cum el nu ar fi tot om sau tot fotbalist să aibă nevoie de acomodare, de aclimatizare, de obişnuinţă cu noi lui prieteni sau cu oraşul. Nu, el trebuie imediat să vină şi să ne umple plasele adversarilor de goluri şi să luăm puncte. Dacă nu face treaba asta imediat suntem pe el, facem remarci răutăcioase la adresa lui. Poate până la urmă or să intre şi golurile la atacanţii noştrii, la câte ocazii îşi crează şi Jaka şi la demarcările pe care le face. Şi Raskovic mai dă câte un gol, sper să dea şi mai multe.”


Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: