Bradul “bombă” de pe strada Petreşti, amplasat ilegal

Staţia de telefonie mobilă mascată sub forma unui brad înalt de peste 30 de metri a fost amplasată ilegal în zona Petreşti. Aceasta este concluzia magistraţilor gorjenilor care au dispus anularea autorizaţiei de construcţie eliberată de către Primăria Târgu Jiu.

Târgujienii din zona Petreşti au câştigat, în prima fază, procesul intentat Primăriei Târgu Jiu şi firmei Orange din cauza amplasării unei staţii de telefonie mobilă mascată sub forma unui brad înalt de peste 30 de metri. Prin sentinţa pronunţată în data de 31 ianuarie, magistraţii au dispus anularea autorizaţiei de construcţie. În cazul în care municipalitatea va face recurs oamenii sunt hotărâţi să lupte până când bradul din apropierea caselor va dispărea. “Ne bucurăm de sentinţa instanţei chiar dacă nu este o decizie definitivă şi irevocabilă. Ne aşteptam să avem câştig de cauză pentru că sunt foarte multe puncte care nu se respectă în autorizaţia de construcţie eliberată de către Primăria Târgu Jiu. Mai mult chiar, nu trebuia să fie eliberată autorizaţia pentru o construcţie de pe un teren închiriat. În condiţiile în care municipalitatea sau firma Orange va face recurs suntem hotărâţi să mergem mai departe pentru a putea înlătura releul amplasat la câţiva metri de casele noastre”, a declarat Dan Dobrotă, un locuitor de pe strada Petreşti.

În proces, după un an de la amplasarea “bradului”

Cetăţenii au apelat la instanţele de judecată, în luna iunie a anului trecut după ce şi-au dat seama că bradul amplasat în preajma sărbătorilor de iarnă nu a fost înlăturat din zonă. “Releul are forma unui brad. Iniţial am crezut că este un cadou din partea primăriei adus aici pentru a înfrumuseţa zona. Când am văzut luminiţa roşie din vârf ne-am interesat şi am aflat că este o staţie GSM mascată de crengile bradului. Casa mea este situată la 20 de metri de brad. Nu ne-a întrebat nimeni dacă suntem de acord sau nu cu amplasarea lui. Am strâns semnături de la peste 50 de persoane şi am acţionat în instanţă primăria şi operatorul de telefonie mobilă. Vrem cu orice preţ să îndepărtăm antena de acolo şi să se anuleze autorizaţia de construcţie. Amplasarea acesteia este o ilegalitate întrucât aici nu este o zonă industrială. Practic e o bombă mascată care ne va afecta sănătatea pe termen lung”, a precizat Dan Dobrotă.

TAXĂ

Firma de telefonie mobilă a plătit Primăriei Târgu Jiu o taxă de 2000 ron pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie. Reprezentanţii municipalităţii spun că nu au primit sentinţa judecătorească şi ca atare nu se pot pronunţa cu privire la recurs. “Nu am primit încă sentinţa judecătorească prin care ni se cere anularea autorizaţiei de construcţie şi ca atare nu am luat încă o decizie. Pentru autorizaţia de construcţie firma de telefonie mobilă a plătit o taxă de 2000 ron”, a declarat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.    

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: