Braia, demis: Merg cu judecata până-n pânzele albe

Liberalul Alexandru Braia a fost schimbat din funcţia de director al Carierei Peşteana. În locul său va fi promovat Mihai Mariescu, finul directorului de producţie de la Divizia Minieră, Moise Matyas. Braia, singurul director pe care liberalii îl mai aveau în minerit, a declarat că va da în judecată conducerea companiei deoarece nu i-au fost aduse la cunoştinţă motivele demiterii. A reacţionat şi liderul PNL Gorj, senatorul Dian Popescu. Acesta a menţionat că schimbarea lui Braia este politică şi că va avea discuţii cu partenerul de alianţă, PSD Gorj.

Liberalul Alexandru Braia a fost transferat de mai multe ori de la o unitate la alta, dar acum a fost schimbat din funcţia de director. Acesta a scăpat acum câteva luni, când a fost schimbat colegul său de partid, Cosmin Ceauşescu, de la Jilţ. Braia a fost acuzat că a pus în pericol activitatea carierei deoarece a avizat mai multe cereri de concediu în ziua marşului minerilor şi energeticienilor de acum câteva luni. În fapt, acesta pare să fie totuşi motivul pentru care Braia nu a trecut cele 120 de zile de probă. După evaluarea de la Divizia Minieră, conducerea a ajuns la concluzia că Braia nu a fost un director bun.

„Merg până-n pânzele albe“

Fostul director spune că va da compania în judecată pentru că nu i s-au adus la cunoştinţă motivele demiterii. „Care este motivul? Motivul este că nu sunt comod. Sunt incomod. Pentru că sunt galben (n.red- membru PNL). Până acum, indiferent de schimbări nu am dat în judecată, dar acum dau în judecată. Merg până-n pânzele albe. Nu se poate aşa ceva. Să-mi spună, domnule, aia nu ai făcut, aia nu ai făcut. M-au plimbat de la Rovinari la Roşia, acum la Peşteana. Eu sunt calul de bătaie, om de sacrificiu. Să aducă argumente, de ce procedează aşa cu mine? Ce-am făcut, ce-am furat? Mi-am făcut datoria şi acest lucru pot să-l demonstrez“, a declarat Braia.

Şulfanii promovaţi, oamenii buni daţi afară

Cel mai probabil acesta va rămâne pe un post insignifiant la Peşteana. „Nu ştiu unde voi rămâne. Tot la Peşteana cred. În orice caz, merg cu judecata până-n pânzele albe, şi-au bătut joc de mine. Veniră să facă ei regulile în ţara asta. Vă spun, au întrecut orice regulă a bunului simţ. Nici nu discută cu mine, nu dialoghează. Să mă fi chemat să-mi spună. Nu se poate. Aşa au făcut şi atunci când m-au schimbat de la Rovinari la Roşia. Bă, de mâine nu mai eşti aici. De ce, domne, am întrebat. Aşa vreau eu“.

Alexandru Braia mai spune că actuala conducere nu are ce să-i reproşeze, în schimb el ar avea să reproşeze câteva lucruri. „Stilul de nesimţire care există. Că de aia a ajuns ţara asta unde a ajuns. Nu mai pun oameni buni, numai şulfani, pe cuvânt. Nu se mai poate, vă spun, nu se mai  poate. Mai am 3-4 ani până la pensie, se gândiră să mă toace. Să-mi aducă argumente“, a încheiat acesta.

Ce spune CE Oltenia

Când vine vorba de argumentele demiterii, CE Oltenia invocă articolul 31 din Codul Muncii, care spune că nu este necesară motivarea.

Elena Zamfir, purtător de cuvânt al CE Oltenia, a menţionat ieri că, după evaluarea la care este supus tot personalul TESA, Alexandru Braia nu a mai fost atestat pe post. „Conform CCM tot personalul TESA de conducere a fost numit în funcţie pe o perioadă de probă de 120 de zile. La sfârşitul acestei perioade, în urma evaluării făcute, domnul Braia nu a fost atestat pe post. Conform art. 31 din Codul Muncii nu este necesară motivarea“, a explicat Elena Zamfir.

LA COLŢ

La batalionul disciplinar, cum a fost numită Cariera Peşteana, au fost trimişi si foştii directori generali Daniel Burlan, Gheorghe Daviţoiu şi Tiberu Trotea, cei trei ocupând acum posturi de inginer.

REACŢIE

„E normal să urmăm calea legală, îmi dau seama că Ciurel face în acest moment epurări politice. Din cauza acestui fapt şi complexul merge foarte rău. În loc să se concentreze pe managementul complexului, se concentrează pe epurări politice. În toate poziţiile pe care le-a avut Braia a avut rezultate bune, dar acest lucru nu contează pentru domnul Ciurel. O să am o discuţie cu cei de la PSD şi o să vedem o reacţie“, a declarat Dian Popescu.

DEMITERE

Pe făraş pare să fie şi directorul Constantin David de la Cariera Lupoaia. Potrivit unor surse, acesta va fi înlocuit cu Mihai Dafinoiu.

Vizualizări: 230

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: