Drăguţeşti: Investiţii majore cu fonduri europene şi guvernamentale

Investiţii majore se derulează anul acesta în comuna Drăguţeşti. Este vorba de mai multe lucrări în ceea ce priveşte alimentarea cu apă, realizarea reţelei de canalizare menajeră şi asfaltarea de drumuri. Cea mai mare parte a proiectelor sunt implementate cu bani guvernamentali şi europeni. Singura investiţie realizată cu bani de la bugetul local este introducerea reţelei de canalizare în satul Iaşi, pentru care primăria a alocat până acum în jur de patru miliarde lei vechi.

Deviza primarului din Drăguţeşti, Vasile Moşoiu, este ca anul acesta să nu mai existe nicio casă fără apă potabilă şi niciun sat fără drumuri asfaltate. Anul acesta se vor finaliza mai multe lucrări în acest sens. Pe lângă aceste beneficii, unele localităţi vor avea şi canalizare menajeră. „Ca şi investiţii în anul 2013 în Comuna Drăguţeşti avem finalizarea aducţiunii cu apă în satul Urecheşti, lucrare începută în anul 2010, finalizată anul acesta în luna martie, iar din luna august vom începe branşarea gospodăriilor cetăţenilor cu apă potabilă. O altă investiţie începută anul trecut, cu finalizare în cursul acestui an, este lucrarea de canalizare menajeră a satului Iaşi pe o lungime de 6 km. Valoarea investiţiei este undeva la 6-7 miliarde lei vechi”, a spus primarul din Dărguţeşi.

„Ca şi prioritate şi pentru care am publicat două lucrări pe SEAP, am o altă investiţie de 1,5 milioane pentru canalizarea menajeră în satul Drăguţeşti-Cârbeşti, pe o distanţă de 12 km. O altă lucrare de importanţă majoră la nivelul comunităţii locale mai este o aducţiune cu apă, lucrare în valoare de 700.000 euro care va asigura distribuţia apei potabile în satul Drăguţeşti”, a declarat Vasile Moşoiu, primarul din Drăguţeşti.

Fără drumuri neasfaltate

Autorităţile locale din Drăguţeşti vor reabilita anul acesta drumul comunal DC 62 care face legătura între DN66 şi DJ663. „Am avut licitaţia acum două luni pentru realizarea infrastructurii satului Urecheşti, valoarea investiţiei este undeva la 40 miliarde de lei vechi, cu începere de luna viitoare. Este o lucrare de importanţă deosebită la nivelul comunităţii locale, vom asfalta primul tronson de drum cuprins între vechiul abator şi intersecţia cu satul Urecheşti-Tâlveşti. Se va turna mixtură asfaltică, care implică două straturi şi ceea ce se impune în proiect, partea de dalare a şanţurilor. Cu această investiţie aş putea să spunem că acoperim tot ceea ce înseamnă uliţe, ulicioare, în materie de asfaltări. Odată cu finalizarea acestui proiect, în procent de 99%, cetăţenii comunei Drăguţeşti vor circula numai pe drumuri asfaltate”, a mai spus primarul Vasile Moşoiu. 

Autorităţile locale din Drăguţeşti au finalizat anul trecut aducţiunea cu gaze în satul Drăguţeşti pe o lungime de 10 km, iar în viitorul apropiat există premise să fie făcută aducţiunea cu gaze şi în satul Nou Iaşi.

Vizualizări: 224

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: