Secretarul de stat Popa, la întâlnire cu sindicatele

Secretarul de stat Maricel Popa se întâlnește astăzi, în jurul orei 10.00, cu sindicatele din minerit-energie conduse de Marin Condescu. Sindicatele îi vor prezenta secretarului de stat problemele pe care le au cu administrația CE Oltenia, mai ales cele legate de nerespectarea Contractului Colectiv de Muncă (CCM).

Întrebat despre această vizită, directorul general al CE Oltenia, Laurențiu Ciurel, declara săptămâna trecută că secretarul de stat vine la invitația sindicatelor și nu știe dacă va purta sau nu o discuție cu el. Pe de altă parte, Ciurel a spus că dacă sindicatele vor expune probleme de încălcare a CCM-ului, acestea nu vor putea fi rezolvate de vreun secretar de stat, ci doar de justiție.

O angajare la două concedieri

Potrivit unor surse sindicale, secretarul de stat Maricel Popa de la Departamentul de Energie se va întâlni separat cu administrația, sindicatele, iar apoi va avea loc o ședință comună sindicate-administrația CEO.

La întâlnire, sindicatele vor propune începerea unor discuții pentru identificarea unor măsuri de eficientizare pentru reducerea costurilor pe MW și tona de cărbune și creionarea unui program de acompaniament social.

În același timp, în cazul disponibilizărilor, sindicatele nu vor accepta decât concedierea celor aflați în prag de pensie şi a celor care solicită disponibilizarea cu plăţi compensatorii. În plus, vor solicita ca la două persoane concediate să fie angajat un tânăr absolvent de şcoală profesională sau facultate de profil. „Media de vârstă în minerit şi energie este destul de mare din cauză că nu s-au mai făcut angajări. În plus, cei care părăsesc sistemul în prag de pensie aveau salarii mari, în timp ce tinerii absolvenţi care intră sunt plătiţi mai puţin”, a explicat liderul FNME.

Vizualizări: 259

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: