Bravo, bă Firane!

Nu credeam că o să mai apuc ziua în care să mă laud singur. Uite-aşa mă uit în oglindă şi zic: bravo, bă Firane! Şi asta pentru că i-am mirosit înaintea ălora de la Die Press pe ruşi că ar fi în spatele puciului din ultimele săptămâni, gândit clar de un serviciu secret şi nu neapărat de la noi. Spuneam acum câteva zile într-un editorial că prea i-am deranjat cu multe pe ruşi, cu energia, cu traseul gazelor, cu scutul, dar şi cu contrabanda şi multe altele. Şi presupuneam că, dacă o fi mâna lor deasupra păpuşilor Ponta şi Antonescu, în curând o să ne salutăm cu „zdrazvuite”.

Ei bine, vineri presa austriacă titra cu litere de-o şchioapă faptul că agenţia de publicitate G+Europe, cea care asigură PR-ul guvernului de la Moscova şi al Gazprom, trimite presei străine comunicate în numele guvernului român. Dar şi mai interesantă este apărarea lui Victor Ponta, care a explicat că nu are contract cu G+Europe, dar că s-au oferit ruşii să presteze muncă gratuită în folosul românilor. Şi la fel de interesanţi sunt şi alţi consilieri onorifici ai lui Victor Ponta, care au anunţat că muncesc fără bani pentru premierul român. Şi ar fi de remarcat aici generalul în rezervă Wesley Clark, care a devenit consilierul onorific al lui Victor Ponta, adică fără bani. Că doar ce era să îi ofere guvernul, un salariu de nici o mie de euro, care să îl încurce prin buzunare. Că doar generalul reprezintă cel mai probabil în România interesele miliardarului George Soros, interesat de gazele de şist. Printre consilierii onorifici ai premierului i-am mai remarcat pe doctorul Ioan Lascăr, plasticianul care s-a preocupat să îi repare lui Năstase rana care nu era de fapt, pe şeful ISPE Dan Gheorghiu şi pe Daniel Dăianu.

Şi printre atâţia ofiţeri mai mult sau mai puţin acoperiţi şi cu largă acoperire geografică, mai apare întrebarea cine răspunde dacă apeşi butonul trei al telefonului negru cu 12 butoane de pe biroul preşedintelui. Ştiţi că i-a recomandat Băsescu lui Crin să apese butonul 3, că răspunde acolo cineva „care nu minte niciodată” şi care îi va spune „cine se face vinovat de situaţia în care ne aflăm”. Băse a dat un indiciu, a zis că la capătul firului este cineva care reprezintă o autoritate din România. Sincer, mi-ar plăcea să fie guvernatorul BNR la capătul firului, dar un Mugur Isărescu care să iasă din calmul lui obişnuit şi măcar pe „firul roşu” care duce la telefonul negru să le transmită nişte vorbe de dulce, că altfel ăştia nu înţeleg că ne-au băgat într-un c… din care nu ne mai scoate nimeni curând.

În rest, toţi ăştia care îşi oferă serviciile gratuite şi îi fac lui Ponta capul mare, ca să i se lăfăie creierul mic, nu vor decât să pună mâna pe energia României. Şi vor începe cu hidrocentralele mici, iar insolvenţa Hidroelectrica a fost cadrul care să le permită vânzarea bucată cu bucată a acestora. Dau scris că toate centralele hidro sub 100 MW vor fi vândute până în toamnă. Şi se ştia asta încă de anul trecut, când a fost scris scenariul la puciul pe care îl vedem de ceva zile la televizor. Aşa că, vizionare plăcută în continuare!

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: