Brazi de Crăciun pentru toate buzunarele

Mai sunt câteva săptămâni până la Crăciun și, așa cum este tradiția, fiecare român trebuie să aibă un brad în casă. Fie că este natural sau artificial, bradul de Crăciun dă culoare sărbătorilor de iarnă. Gorjenii pot să opteze pentru un brad natural sau unul artificial, iar dacă nu au timp să meargă la cumpărături, pot să-l achiziționeze de pe internet.

Direcția Silvică va tăia anul acesta din pădurile Gorjului peste 800 de brazi. O mare parte dintre aceștia sunt pentru consumul propriu al direcției, iar restul vor fi comercializați. Prețurile pornesc de la 27 de lei și ajung până la 1600 de lei. Ieri au ajuns la centrul Direcției Silvice primii brazi de Crăciun din zona Tismana. „Noi comercializăm anul acesta aproximativ 180 de brazi, iar restul îi avem pentru consumul nostru propriu. Prețurile diferă în funcție de înălțimea bradului. De exemplu, un brad cu o înălțime de aproximativ un metru costă 27 de lei și cei care au până la 18 metri ajung și la 1600 de lei. Aceştia pot fi achiziționați de la Centrul de Colectare a fructelor din Preajba”, a declarat Marioara Iftimie, director tehnic, Direcția Silvică.

Se poartă brazii cu fibră

Și magazinele au oferte care mai de care mai atractive în materie de brazi de Crăciun. Prețurile pornesc de la 30 de lei și ajung până la 250 de lei. Cei mai scumpi brazi  sunt cu fibră și sunt la modă anul acesta. „Cei care aleg să cumpere un brad artificial trebuie să știe că prețurile sunt pentru toate buzunarele. Cei mai scumpi au fibră, adică nu mai au nevoie de instalație, pentru că sunt luminați. Cei care îi cumpără, dau bani mai mulți dar îi pot folosi și în anii următori. Singurul dezavantaj este că nu miroase a brad în casă”, a explicat un comerciant.

Cei care nu au timp să-și cumpere un brad pentru sărbători pot să-l comande pe internet. Brazii achiziționați on-line sunt de import și costă între 100 și 1000 de lei, dar sunt aduși la domiciliu. În Piața Litovoi a ajuns ieri primul comerciant de brazi.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: