Brazilianul Cardoso pleacă la ruşi

Aventura lui Cardoso la Pandurii se încheie după 4 sezoane şi jumătate. Brazilianului i s-a transmis că are nevoie de o nouă provocare şi a ales să plece în Rusia la Alania Vladikavkaz. Cardoso va semna cu ex-sovieticii după ce va trece vizita medicală.

Cel mai longeviv stranier al pandurilor, alături de Mingote, pleacă în Rusia, la Vladikavkaz. Suma de transfer a lui Cardoso nu a fost dezvăluită dar se învârte undeva între 300 şi 400 de mii de euro.

„Nu m-ar deranja absolut deloc o plecare”

Unul din cei mai buni oameni ai pandurilor în turul sezonului trecut, Cardoso a căzut în dizgraţie în partea a doua a sezonului. Brazilianul a gafat de mai multe ori decisiv din postura de fundaş central şi a prins mult mai puţine minute pe parcurs. Grigoraş l-a trimis chiar la echipa a doua la un moment dat din cauza atitudinii nesportive a brazilianului. În această vară, gorjenii i-au transferat pe Mamele sau Melinte aşa că fundaşul cariocas în vârstă de 28 de ani nu ar mai fi avut loc decât în banda stângă a apărării. Adică acolo unde Vlad e titular de bază iar Cristea varianta de rezervă. Grigoraş a anunţat astfel de la începutul pregătirilor că brazilianul ar avea nevoie de o nouă provocare. „Dacă se va rezolva un transfer care e benefic şi pentru jucător şi club, bine, dacă nu, el se prezintă la echipă. Nu mă deranjează absolut deloc o eventuală plecare. Dar, dacă va reveni, el trebuie să încerce să câştige postul de titular”, a declarat recent antrenorul care ţine să precizeze că nu a avut nimic personal cu Cardoso. „Eu nu am avut niciodată nimic cu el. Poate a fost o senzaţie vagă din parte unora sau altora. Când l-am scos din lot a fost datorită evoluţiei lui şi atitudinii de la momentul respectiv, dar eu trec cu vederea multe lucruri pentru că suntem oameni şi putem greşi. Trebuie să conştientizăm că am greşit şi să nu mai repetăm greşelile”, a mai spus Grigoraş. Cardoso a părăsit de altfel cantonamentul pandurilor de la Viena şi s-a dus în Germania în cartierul general al celor de la Alania Vladikavkaz. Dacă va trece vizita medicală, Cardoso va semna un contract cu ruşii din Osetia de Nord care tocmai au promovat în prima ligă. În Rusia, Cardoso s-ar bate cu Dan Petrescu şi Kubanul său dar şi cu multi milionarii de la Anji, care îl au în lot pe superstarul Samuel Eto’o.

A atins centenarul la Pandurii !

Numele lui Cardoso s-a legat de cel al pandurilor din ianuarie 2008 încoace. Atunci brazilianul sosea la Tg-Jiu alături de Mingote dar şi de un întreg contingent de alţi brazilieni şi portughezi într-o tentativă eşuată de a copia modelul de succes al celor de la CFR Cluj. Ei bine din toţi acei stranieri, doar Cardoso şi Mingote au rezistat până acum, cei doi ajungând între timp şi printre preferaţii bossului Condescu. În cei 4 ani şi jumătate la Tg-Jiu, Cardoso a atins „centenarul” de jocuri în liga 1, jucând în 101 partide în tricoul gorjenilor. Fundaşul brazilian a reuşit în acest timp câteva momente memorabile. Golul de 1-1 din Ştefan cel Mare din urmă cu câteva sezoane, golul victoriei de la Alba Iulia din 2010, în urma căruia pandurii au rămas în liga 1 la „masa verde” dar şi hat-trickul din turul acestui sezon cu Chiajna sunt doar câteva dintre ele. Cardoso era şi unul din cei mai bine plătiţi jucători din lot, cu un salariu în jurul sumei de 100 de mii de euro pe sezon.

101 – jocuri în liga 1 şi 9 goluri a strâns Cardoso la Pandurii

600 – de mii de euro e cota lui Cardoso pe transfermarkt.de

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: