Brutărie din Târgu Jiu, amendată cu 53.000 de lei

Două persoane fără forme legale de angajare au fost depistate, săptămâna trecută, prestând activitate la o brutărie din municipiul Târgu-Jiu, în urma unei acţiuni comune a Compartimentului Control Muncă Nedeclarată şi Serviciului Securitate şi Sănătate în Muncă.

Angajatorul a fost sancţionat cu amendă în valoare 40.000 de lei, la care s-a adăugat o alta în sumă de 13.000 de lei, pentru încălcarea normelor de securitate şi sănătate în muncă. Asta pentru că prizele reprezentau un adevărat pericol pentru angajați.

În perioada 28.10.2019 – 01.11.2019, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat 36 de controale în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 141.500 de lei şi s-au dispus 122 de măsuri de remediere a deficienţelor constatate.

„În aceeaşi perioadă, inspectorii de muncă, cu atribuţii de control în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au verificat modul în care un angajator, căruia i s-a sistat, în urma unui control anterior, activitatea de depozitare a unor substanţe chimice într-un spaţiu impropriu, respectă măsurile dispuse în procesul verbal de sistare. În urma constătărilor, a fost sesizat organul de cercetare penală competent să intervină în situaţia în care un angajator nu respectă dispoziţiile inspectorilor de muncă cu privire la sistarea activităţii“, arată un comunicat al ITM Gorj.

Galerie foto



Vizualizări: 2,494

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: