Bucătarii de la Rovinari nu mai fac grevă!

Reprezentanţii angajaţilor de la Cantine Cazare SA Rovinari au reuşit la sfârşitul săptămânii trecute să aibă o întâlnire cu managerul privat al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, în urma discuţiilor respective sindicaliştii luând decizia de a nu mai veni azi în centrul municipiului Târgu Jiu pentru a protesta faţă de trimiterea lor în şomaj.

Întâlnirea a avut loc la o zi după ce aceştia au fost chemaţi degeaba la sediul CEO, în lipsa lui Ciurel nimeni nebăgându-i în seamă, deşi ei aveau o invitaţie din partea Prefecturii Gorj pentru a participa la o astfel de discuţie. În cele din urmă, bucătarii au primit promisiunea că vor fi cei care vor furniza pentru întreg CEO un supliment de hrană alimentară pe care compania energetică îl oferă celor circa 19.000 de angajaţi ai săi.

Valoarea pachetului respectiv este de 1,5 lei, din care 50 de bani ar urma să revină firmei Cazare Cantine SA, firmă care, în schimbul sumei de 1 leu ar urma să le furnizeze minerilor şi energeticienilor un „pacheţel” a cărui valoare administraţia nu a majorat-o la măcar 2 lei, aşa cum voiau bucătarii. Leul respectiv este echivalentul cornului pe care încă îl mai primesc elevii la şcoală, reprezentanţii bucătarilor fiind convinşi că există şanse de supravieţuire şi pentru locurile lor de muncă. „Ni s-au promis aceste lucruri şi aşteptăm să vedem dacă şi semnăm un astfel de contract. Avem dotările necesare la firmă, avem maşini frigorifice, avem săli dotate corespunzător şi putem asigura aceste servicii contra sumei de 50 de bani. Pare o sumă mică, dar am salva vreo 60 de locuri de muncă. Ar mai fi şi alte variante şi cred că vom reuşi să nu rămânem pe drumuri”, spune liderul angajaţilor, Gabriel Popescu.

Minerii şi-au dorit să renunţe la masa caldă

Acesta afirmă că, sâmbătă, a avut loc şi adunarea generală a acţionarilor, care a decis înlocuirea vechii conduceri a unităţii cu o echipă nouă, angajaţii de la Cantine Cazare fiind şi acţionari la firma respectivă. Ei le reproşau vechilor şefi că i-au lăsat pe drumuri, locurile de muncă ale celor peste 100 de bucătari de aici fiind puse în pericol după ce minerii au renunţat la masa caldă în favoarea tichetelor. Reamintim că săptămâna trecută zeci de angajaţi de la Rovinari au declarat greva foamei şi au ameninţat că se mută cu protestul în piaţa Prefecturii în cazul în care vor deveni şomeri, cei mai mulţi dintre ei având peste 45 de ani, vârstă la care nu-şi mai pot găsi de lucru nici în străinătate.

La rândul său, Complexul Energetic Oltenia a dat publicităţii un scurt comunicat de presă în care menţionează încă odată că minerii au fost cei care au dorit tichete de masă în locul hranei calde, cu toate consecinţele ce decurg de aici. „2540 de salariaţi din cadrul exploatărilor miniere Roşia şi Peşteana au solicitat renunţarea la masa caldă, iar administraţia a înregistrat această solicitare prin intermediul liderilor de sindicat. Valoarea mesei calde este identică cu valoarea tichetului de masă. Economia care se face este rezultată din cheltuielile de regie. Aceste cheltuieli variază până la 5,4 lei pentru o porţie. Conducerea CE Oltenia încearcă să găsească soluţii pentru ca salariaţii Cantine Cazare Rovinari să îşi păstreze locurile de muncă”, menţionează CEO în comunicatul său de presă.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: