Bucurescu, la proces cu ANI

Zi grea pentru edilul din Slivileşti, Sorin Bucurescu, acesta fiind nevoit să se prezinte azi la Curtea de Apel Craiova, unde se va judeca procesul pe care îl are acesta cu Agenţia Naţională de Integritate. ANI îl acuză pe primar că nu ar putea justifica o parte din averea sa, circa 100.000 de euro, lucru cu care, evident, edilul nu este de acord. Primarul spune că banii pot fi justificaţi: a avut o nuntă şi un botez, iar darul a fost mare. 

În vară, când a primit vestea, Bucurescu chiar a avut puterea să glumească pe seama situaţiei în care se află, el menţionând atunci că ANI este soţia sa şi că nu are nicio problemă cu aceasta. Acum primarul priveşte lucrurile mult mai serios şi îşi dă seama că, în cazul unei sentinţe nefavorabile, se poate ajunge până la suspendarea sa din funcţie. „E firesc să am emoţii pentru că nu e de joacă în asemenea procese. Am muncit atâţia ani, iar acum se poate ajunge la suspendarea mea în orice clipă din nişte motive pe care eu nu le consider întemeiate. Oricum, va fi un proces rapid şi dacă azi nu se va da un verdict, am convingerea că într-unul sau două termene lucrurile se vor clarifica”, menţionează Bucurescu.

Agenţia Naţională de Integritate a demarat verificările la adresa edilului din Slivileşti în urmă cu peste un an, iar concluziile nu i-au fost deloc favorabile acestuia. „Veniturile totale obţinute de către domnul BUCURESCU Sorin, împreună cu soția sa, doamna BUCURESCU Ana Eugenia, în perioada 2004 - 2010, au fost de 288.118 Lei. Averea deţinută, și pentru care au fost identificate părți de natură nejustificată, de către domnul BUCURESCU Sorin, împreună cu soția sa, doamna BUCURESCU Ana Eugenia, conform datelor înscrise în evidenţele fiscale, este de 721.106,6 Lei”, se arată într-un comunicat al ANI din 2 iulie 2011, dată la care a fost făcută publică oficial informaţia cu privire la declanşarea procedurilor de control a averii soţilor Bucurescu.

EXPLICAŢIE

Primarul din Slivileşti a reacţionat atunci prompt, prezentându-le jurnaliştilor toate informaţiile care îi puteau interesa pe aceştia. Sorin Bucurescu a prezentat la acel moment inclusiv casa pe care o are în construcţie în comuna pe care o conduce, el menţionând şi că poate justifica sumele de bani invocate de ANI prin faptul că în timpul mandatului a avut o nuntă şi un botez, la care au participat personalităţi importante ale judeţului.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: