Bucurescu s-a încurcat de tot cu ANI

Meciul juridic pe care îl are încă de astă vară primarul din Slivileşti cu Agenţia Naţională de Integritate s-a încheiat până acum cu scorul de unu la unu, în procesul pe care Sorin Bucurescu l-a pierdut judecata urmând să fie reluată tocmai la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Interesant este că edilului i-a fost respinsă plângerea depusă la Curtea de Apel Craiova pe motiv că plângerea sa nu are un temei legal. Practic, în disputa cu ANI, temător că riscă o suspendare din funcţie, primarul a solicitat instanţei de judecată să clarifice lucrurile, magistraţii constatând însă că nimeni nu a cerut până acum suspendarea de pe post a edilului.

Altfel spus, Bucurescu a luat-o înaintea mersului lucrurilor, deşi în celălalt proces pe care îl are pe rol, cel cu privire la acuzaţiile ANI că nu ar putea justifica 100.000 de euro din averea sa a avut până acum câştig de cauză.

„Mulţi mi-au zis să nu fac şi plângerea asta la instanţă pentru că nu îşi avea rostul până nu se lămureau lucrurile în privinţa averii. În raportul de constatare e adevărat că ANI nu a spus niciunde că solicită suspendarea mea din funcţie, dar eu am zis să urmez şi calea aceasta de atac. Instanţa, normal, mi-a respins solicitarea mea, dar am făcut recurs şi o să ne judecăm şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Nu mai dau acum înapoi, deşi ar fi trebuit să aştept un verdict final în celălalt proces. Acolo comisia de specialitate a constatat că nu am probleme în justificarea banilor, ceea ce eu am tot spus, dar acum aştept dacă ANI o să ceară proces la Curtea de Apel. De abia apoi, dacă va mai fi cazul, ar fi trebuit să deschid eu procesul acesta. Una peste alta, nu am probleme cu ANI”, spune Bucurescu.

La începutul acestei săptămâni a declarat recurs la o sentinţă nefavorabilă a Curţii de Apel Craiova şi funcţionara APIA de la Motru, Otilia Arjocu, cea pe care Agenţia Naţională de Integritate a găsit-o incompatibilă. Funcţionara a fost o perioadă şi administrator de firmă, lucru pe care legea nu i-l permite, femeia contestând la instanţă, fără folos deocamdată, concluziile inspectorilor de integritate prin care era declarată incompatibilă.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: