Bucurescu și Râmescu află azi dacă de Paști pleacă de acasă!

Zi dificilă azi pentru edilul suspendat al Primăriei Slivilești, Sorin Bucurescu, dar și pentru omul de afaceri Mihai Râmescu, amândoi fiind așteptați la Judecătoria Târgu Jiu, unde un complet de magistrați va decide în privința eventualei prelungiri a mandatelor de arestare la domiciliu emise pe numele lor în cursul lunii trecute. Arestați la domiciliu de aproape o lună, cei doi au ocazia azi să afle dacă judecătorii mențin măsura respectivă sau dacă o anulează și dispun alte restricții față de amândoi ori chiar îi lasă liberi, lucru pe care ambii și-l doresc, mai ales că urmează Paștele și ar fi o premieră pentru a sărbători Învierea Mântuitorului doar acasă.

Dacă judecătorii mențin măsura arestului la domiciliu, cei doi inculpați nu vor putea merge nici la slujba de Înviere de la biserică, decizia așteptată azi din partea instanței nefiind una definitivă. Tribunalul Gorj va da verdictul final, dar decizia de azi îi poate ajuta pe cei doi inculpați în a-și face planurile pentru Paști. Ei au ajuns în arest la domiciliu după ce luna trecută au fost reținuți pentru câte 24 de ore într-o anchetă ce vizează modul în care Mihai Râmescu și familia sa au fost despăgubiți cu 680.000 de lei, plus terenuri, într-un schimb făcut cu ani în urmă cu fosta Societate Națională a Lignitului Oltenia. Primarul din Slivilești este anchetat pentru că a emis o autorizație de demolare pentru o construcție neautorizată, lucru considerat abuziv de către anchetatori. Bucurescu s-a declarat nevinovat, la fel ca și Râmescu, însă, ambii trebuie să răspundă în continuare la întrebările procurorilor pentru a-și dovedi nevinovăția.

Suspendat din funcţie

Alături de ei, în același dosar, mai sunt inculpate soția omului de afaceri, precum și o angajată de la Serviciul Urbanism al Primăriei Slivilești, primarul Sorin Bucurescu devenind primul edil aflat în arest la domiciliu după intrarea în vigoare a noului Cod Penal. Deși inițial nu a fost găsit un cadrul legal, ulterior, autoritățile județene i-au comunicat primarului că este suspendat din funcție atâta timp cât nu-și poate exercita atribuțiile pe care i le conferă legea. Sorin Bucurescu mai are în prezent probleme și la Agenția Națională de Integritate, care l-a acuzat că nu ar putea justifica peste 100.000 de euro din averea sa. În prima fază a procesului intentat ANI, edilul a ieșit câștigător, dar un verdict final va fi dat de Înalta Curte de Casație și Justiție, primarul nefiind scutit de emoții, chiar dacă se declară nevinovat.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: