Buget CE Oltenia: Salarii mai mari, profit mai mic

Complexul Energetic Oltenia şi-a propus să obţină la finalul acestui an un profit de 70,2 milioane lei, de trei ori mai mic decât profitul estimat pentru 2017. Informaţia apare în proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli publicat de Ministerul Energiei. Proiectul va fi în dezbatere publică până pe 3 aprilie.

Propunerea de buget se bazează pe producţia de 15 TWh energie electrică produsă, din care 12,7 TWh energie electrică livrată netă şi 22,2 milioane tone producţie proprie cărbune. Este aceeaşi producţie din 2017, dar care va fi realizată cu mai puţini salariaţi.

Compania arată că vor fi 200 de disponibilizări în acest an. „La fundamentarea cheltuielilor cu personalul s-a avut în vedere eficientizarea activităţii societăţii prin aplicarea unor măsuri de reducere a numărului de personal, astfel: reducerea cu 200 de salariaţi în anul 2018, atât din activitatea de exploatare a cărbunelui prin închiderea sau restrângerea activităţii de exploatare a cărbunelui în subteran, cât şi din activitatea de producere de energie”, se menţionează în proiectul de buget.

 Cu cât cresc salariile

Potrivit documentului aflat în dezbatere publică, bugetul ia în calcul „creşterea câştigului mediu brut pe salariat cu 7,73%”. Asta deşi administraţia şi sindicatele au anunţat după negocieri creşteri de 12-14%.

Câştigul mediu lunar pe salariat este estimat la 5.419 lei brut. Documentul mai arată că, după cele 200 de concedieri programate, Complexul Energetic Oltenia va mai avea la sfârşitul anului un număr de 13.081 salariaţi.

Vizualizări: 2,666

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: