Bugetarii, liber la bilete de tratament de la Casa de Pensii

Nu numai pensionarii pot solicita la Casa Județeană de Pensii Gorj bilete de tratament ci și salariații, fie că provin din sectorul bugetar sau privat. Așadar, până în prezent, Casa Județeană de Pensii a înregistrat aproximativ 800 de cereri din partea pensionarilor, numărul cererilor din partea salariaților nefiind încă calculat. Cert este că atât salariații cât și pensionarii pot solicita în continuare bilete să plece în stațiuni. Prioritate au pensionarii pe bază de invaliditate, cei care au pensii mai mici dar și cei care au fost mai rar în stațiuni. Aceleași criterii sunt valabile și la salariați.

Casa Județeană de Pensii Gorj primește în continuare cereri pentru bilete de tratament, reprezentanții din sistem făcând apel la cei care au solicitat bilete să plece în stațiuni în această perioadă să revină asupra solicitării și să facă o reprogramare. ”În anii anteriori, primele bilete în stațiunile ce aparțin Ministerului Muncii veneau în jur de 15-20 februarie. Noi primim zilnic cereri însă oamenii trebuie să știe că biletele nu se distribuie în funcție de numărul cererii ci se distribuie pe baza unui punctaj mediu calculat”, a declarat Ioana Talău, directorul adjunct la Casei Județene de Pensii.

De aceste bilete de tratament beneficiază și salariații din domeniul bugetar sau privat. ”Pot beneficia de aceste bilete și salariații precum și copiii acestora cu vârste cuprinse între 17 și 18 ani cu condiția să urmeze o formă acreditată de învățământ. În general, pentru salariați, nu putem depăși 20% din totalul biletelor pe întreg anul”, a adăugat Ioana Talău.

PUNCTAJ

Punctajul se calculează în funcție de felul pensiei, valoarea pensiei dar și frecvența cu care pensionari au fost sau nu în stațiune în ultimii doi ani. ”Pensia de invaliditate are cel mai ridicat punctaj pentru că biletele de tratament au drept scop prevenirea invalidității și recuperarea capacității de muncă”, a declarat Ioana Talău.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: