Director nou la Direcția Agricolă. Ce se întâmplă cu Tănăsescu!

Petra Ochișor, fost director al Direcției Agricole Giurgiu, a fost numită temporar în funcția de director la unitatea de la Gorj. Numirea sa în fruntea Direcție Agricole Gorj s-a realizat prin ordinul ministrului Petre Daea, pentru o perioadă de maximum 6 luni.

Tot prin ordin de ministru, fostul director Dan Tănăsescu a fost mutat pe funcția de șef serviciu în cadrul direcției, în cazul său numirea fiind până în data de 11 februarie. Funcția de șef serviciu era vacantă.

Tănăsescu este cercetat de DNA după ce, în decembrie 2018, a fost prins în flagrant delict de procurori în timp de primea 2.000 de lei mită de la un fermier. Până în 11 februarie, Tănăsescu se află sub control judiciar, dar se prezintă la serviciu.

Înainte de numirea lui Ochișor în fruntea direcției, unitatea a fost condusă interimar de directorul adjunct Alin Petrică. ”Doamna Petra Ochișor a început activitatea de pe 4 februarie. Domnul Tănăsescu este până luni șef de serviciu, tot prin ordinul ministrului. Până pe 11 februarie este controlul judiciar impus de către cei de la DNA și urmează ca, probabil tot ei, până luni, să ne anunțe ce urmează să facă de aici în colo. Domnul Tănăsescu nu avea voie până pe data de 11 februarie să-și exercite funcția de director”, a declarat Alin Petrică.

Despre Petra Ochișor, presa giurgiuveană relata în luna octombrie a anului trecut că, în calitate de director al Direcției Agricole Giurgiu, a acordat rudelor sale ajutoare de minimis pentru tomate în valoare de 40 mii lei. Un sindicat ar fi reclamat-o pe aceasta, iar Corpul de Control al Ministerului Agriculturii ar fi sesizat Agenția Națională de Integritate, Tribunalul Giurgiu şi Instituţia Prefectului.

Vizualizări: 1,756

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: