Bugetul judeţului Gorj, votat în unanimitate

Consiliul Judeţean Gorj a aprobat bugetul pe anul 2018. „Un buget echilibrat, în sensul că asigură partea de funcţionare, tot ce înseamnă instituţii importante, şi aici vorbim de Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Direcţia de Protecţia Copilului Gorj. De asemenea, ne asigură cofinanţările pentru proiectele naţionale şi europene şi pentru partea de infrastructură necesarul de fonduri pentru a face lucrările de întreţinere pentru anul 2018”, a declarat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.   

Liberalul Ovidiu Păsărin a spus că este nevoie şi de investiţii noi astfel încât Gorjul să fie atractiv pentru potenţialii investitori. „În proiectul de buget avem două componente mari, secţiunea de dezvoltare mai mică, 27%, şi secţiunea de funcţionare, 72%. În această ultimă secţiune sunt două calupuri mari, cu 38% asistenţă socială şi 37% cheltuieli de personal. La partea de dezvoltare, cea mai mare secţiune se duce spre echilibrarea bugetelor locale şi cheltuieli de capital. Înţeleg restricţia bugetară pe care o avem, cu un buget tot mai mic, dar sper ca dumneavoastră să aveţi în vedere şi partea de atragere de investiţii noi”, a spus consilierul judeţean Ovidiu Păsărin.     

La rându-i, consilierul PNL Victor Banţa a spus că bugetul alocat pentru activităţile ocazionate de sărbătorirea Centenarului Marii Uniri este prea mic. Conducerea Consiliului Judeţean a spus că ia în considerare orice propunere şi că va face tot posibilul pentru găsirea finanţării necesare susţinerii proiectelor noi venite. Bugetul a fost aprobat de consilierii judeţeni cu unanimitate de voturi.

Vizualizări: 329

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: