Contre în Consiliul Judeţean pe seama activităţii poliţiei. IPJ: Gorjul e un judeţ liniştit

Discuţii în contradictoriu între consilierii judeţeni la ultima şedinţă. Fostul prefect Liviu Andrei s-a revoltat în momentul în care conducerea Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) a concluzionat că poliţiştii gorjeni şi-au făcut bine treaba în 2017. „Nu cred. Este incredibil pentru mine să poţi să vii să spui că totul merge ok la Poliţie”, a spus Liviu Andrei.

ATOP a prezentat în şedinţa Consiliului Judeţean de vineri, 16 februarie, raportul asupra eficienţei activităţii serviciului poliţienesc în judeţul Gorj, pe anul 2017. Membrii ATOP, Valentin Popa şi Gheorghe Milosteanu, au avut numai cuvinte de laudă la adresa poliţiştilor gorjeni. „Pe mine, ca cetăţean, mă bucură faptul că în judeţul Gorj nu am avut anul trecut evenimente dramatice deosebite. Acest lucru este datorat echipei întregi de lucrători de poliţie, dar şi echipei de conducere care a făcut şi face ceea ce trebuie ca noi, cetăţenii, să fim în siguranţă”, a explicat consilierul judeţean Gheorghe Milosteanu.  

Deranjat de multele laude aduse oamenilor legii, consilierul judeţean Liviu Andrei a reacţionat. „Cred că sunt şi probleme pe care le are poliţia. Destule! Din punctul meu de vedere, sunt şi acolo o grămadă de uscături, preluate, înghiţite, aşa cum se face peste tot. Dacă Consiliul Judeţean primeşte în fiecare an un raport că pe valea asta curge numai lapte şi miere, nu facem absolut nimic. Sunt servicii care merg bine, dar sunt şi care mai scârţâie. Nu cred. Este incredibil pentru mine să poţi să vii să spui că totul merge ok la Poliţie”, a reacţionat Liviu Andrei.

Șefii IPJ Gorj au venit imediat cu precizări. „Vă pot asigura că judeţul Gorj este un judeţ liniştit. Situaţia operativă a demonstrat că am înregistrat scăderi la infracţionalitatea judiciară, ceea ce interesează siguranţa cetăţeanului, care este principalul obiectiv al poliţiei gorjene (...). Vă pot asigura că putem face faţă şi în continuare cu succes în misiunile pe care le-am planificat şi le avem de dus la îndeplinire”, a spus Ion Frăţilescu, comisar şef adjunct al IPJ Gorj.  

Vizualizări: 956

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: