Medicii, păcăliţi din nou la salarii

Medicii au început să primească salariile pentru luna ianuarie. Deşi se aşteptau să găsească mai mulţi bani în conturi, au avut o surpriză neplăcută. Au constatat că majorarea de 25%, cât le-au promis guvernanţi, nu se vede în leafa lor. „Ne-au spus că ne dau în plus 25% şi ne-au majorat după care au mai redus din bani vreo 24 de procente. Să vedem ce mai fac în martie. Că atunci au promis altă majorare”, a spus medicul Gheorghe Stanciu.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, vineri este data de salariu. Sunt peste o mie de angajaţi care aşteaptă cu sufletul la gură să vadă dacă se adeveresc calculele oficialilor de la Ministerul Muncii.

Sindicaliştii din sănătate au mers şi joi la negocieri. Plafonarea sporurilor din sănătate la 30% ar putea duce la scăderi de venituri tocmai în cazul angajaţilor care au salarii mici. „Federaţia SANITAS a înaintat propunerile ministrului de mai bine de şase luni să îmbunătăţim regulamentul de sporuri pentru cei din sănătate şi asistenţă socială. Sunt pagini întregi de modificări, nu grafice, nu ilustraţii sau caricaturi. Toţi angajaţii au dreptul la un tratament salarial echitabil”, a declarat Valentin Popa, liderul SANITAS Gorj.

Şi infirmierele au ţinut să atragă atenţia că au nevoie şi ele de salarii mai mari odată cu medicii şi asistentele. (M.M.)

Vizualizări: 6,134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: