Buletin pentru tânăra fără identitate din Runcu: Am plâns de fericire!

Tânăra Aleksandra Julia, din localitatea Runcu, a primit cel mai frumos cadou. Cu mai puţin de o săptămână înainte de ziua ei de naştere, Aleksandrei i s-a eliberat buletinul. Tânăra s-a luptat mai bine de zece ani cu statul român şi cu ambasadele ca să dovedească faptul că este cetăţean român.

Lupta Aleksandrei cu birocraţia a ajuns la final, însă numai după ce a fost modificată legislaţia. Aleksandra Julia Tudosie este, de joi, numele ei. A fost invitată la Direcţia de Evidenţă a Populaţiei din Târgu Jiu să ridice primul ei buletin după ce, la începutul acestei săptămâni, i s-a eliberat certificatul de naştere. „Sunt foarte fericită. Am mari emoţii. Nu ştiu cum mă pot stăpâni. Când am fost chemată să primesc certificatul de naştere, am plâns. Nu m-am putut abţine. E cea mai mare dorinţă a mea. De zece ani mă lupt cu birocraţia, cu instituţiile statului şi nu mă aşteptam să vină clipa asta”, ne-a povestit tânăra.

Vrea să devină jandarm

Primul său obiectiv, acum cu identitate, este să încheie studiile. „Nu am decât 11 clase. Nu am putut susţine examenul de Bacalaureat, pentru că nu am avut buletin. Mă voi înscrie la şcoală, la fără frecvenţă, şi îmi doresc apoi să devin jandarm. Să fiu în slujba statului român, chiar dacă a durat atât de mult să dovedesc că eu sunt cetăţean român. A fost foarte greu. De mică, mi-am dorit să devin poliţistă, dar acum nu se mai poate. Voi încerca la şcoala de jandarmi, după ce voi termina toate cele 12 clase”, a mai mărturisit Aleksandra.

 „A fost foarte greu”

Aleksandra s-a născut pe 21 februarie 1993, în Germania. Acolo, tatăl ei era la muncă, mama era cetăţean polonez. „A fost foarte greu şi pentru noi să punem cap la cap toate documentele. Am avut noroc că acum s-a modificat legislaţia şi am găsit portiţele prin care am putut să îi oferim cetăţenie şi identitate tinerei. Ea a prezentat chiar şi un test ADN certificat de Institutul Mina Minovici, în instanţă, însă atunci nu a avut câştig de cauză. Cu un caz asemănător noi nu ne-am mai confruntat, chiar dacă am avut persoane care şi-au făcut buletin chiar şi la 37 de ani”, a declarat Dan Laurenţiu, directorul Direcţiei de Evidenţă a Populaţiei Târgu Jiu.

Mama tinerei a părăsit-o de mică. A plecat din ţară şi nu s-a mai întors. Tatăl ei locuieşte la Târgu Jiu. Aleksandra s-a mutat acum la iubitul ei cu care îşi doreşte să se căsătorească, mai ales că acum nu o mai împiedică birocraţia să facă acest lucru.

Vizualizări: 4,050

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: