Doar 8 primării au solicitat compensarea datoriilor

Numai opt primării din cele 70 de la nivelul judeţului Gorj au solicitat Trezoreriei Gorj o compensare a restanţelor pe care le aveau la furnizori, datornici la rândul lor la stat. Practic, primăriile au avut o portiţă să mai scape din datorii însă se pare că nu s-au îngrămădit să profite de acest artificiu financiar. Doar câteva zile mai au la dispoziţie autorităţile publice locale pentru a solicita acest lucru.

Autorităţile locale încă mai pot să scape din datorii printr-un sprijin venit de la stat. Avantajul este şi pentru furnizorii acestora, care în loc să primească banii de la primării îşi sting obligaţiile către stat, pe care oricum erau nevoite să le plătească. Numai câteva primării au solicitat la Trezoreria Gorj acest sprijin financiar. Totalul sumelor compensate prin acest mecanism a fost de aproximativ 3,6 milioane. “Până în prezent au depus cereri pentru stingerea obligaţiilor faţă de furnizori un număr de 8 unităţi administrativ teritoriale, sume ce au fost utilizate exclusiv pentru stingerea obligaţiilor bugetare ale firmelor respective la data de 31 iulie. Primăriile care au solicitat sunt: primăria Târgu Jiu -1,6 milioane, Motru-80 mii, Rovinari-253 mii, Bâlteni-1,3 milioane, Bolboşi-143 mii, Cruşeţ-11 mii, Roşia de Amaradia-82 mii şi Vladimir-15 mii”, a declarat Gheorghe Paraschivu, trezorier şef în cadrul Trezoreriei Gorj.

Unii dintre primarii care au solicitat acest sprijin financiar şi-ar fi dorit să compenseze toate restanţele pe care le au la firmele care au efectuat lucrări la nivelul localităţii. “A fost suma mică, nu am putut solicita mai mult pentru că nu avea datorii mai mari societatea respectivă, la sfârşitul lunii iulie. A fost binevenit acest sprijin financiar. Compensarea s-a făcut pentru lucrările efectuate la construirea unui grup sanitar la Şcoala Generală Nr.1 Andreeşti. Mai avem de plătit la această firmă circa 40 de mii”, a spus Marius Vijulan, primarul din Vladimir.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: