Minprest: Mulţi absenţi la depunerea dosarelor de angajare

Foştii angajaţi ai firmelor sindicale fac potecă la Minprest pentru a-şi depune dosarele de angajare. Zeci de oameni au putut fi zăriţi ieri dimineaţă în incinta unităţii de la Rovinari. Chiar şi aşa, au mai rămas în jur de 100 de dosare nedepuse, fiind chiar şi unităţi miniere de la care nu s-a prezentat nicio persoană. Dacă cei de pe lista Diviziei Miniere nu se grăbesc să-şi depună solicitarea de angajare, riscă să-şi piardă privilegiul de a se afla pe listă. Asta ar însemna o şansă pentru câteva sute de foşti salariaţi din minerit care nu s-au regăsit pe lista iniţială.

Corina_Carlig_unul_dintre_cei_361_de_noi_angajatCâteva zeci de persoane s-au prezentat ieri dimineaţă cu noaptea în cap la sediul Minprest, fie pentru a-şi depune dosarele de angajare fie pentru a participa la cursurile obligatorii necesare, în ceea ce priveşte protecţia muncii. La cursuri a participat şi o fostă angajată a Olservmin din Motru, care mai are nevoie doar de 5 luni de activitate pentru a putea beneficia de indemnizaţie de şomaj. Femeia a primit repartiţie la Cariera Roşiuţa, acolo unde a lucrat şi în trecut. „Mă bucur foarte mult că pot să lucrez, este o bucurie foarte mare atât pentru mine cât şi pentru copilul meu, pentru că în sfârşit după atâtea zile unde am stat fără bani, cineva ne-a întins o mână şi ne-a oferit un loc de muncă. Deocamdată nu am niciun venit, am un copil la facultate şi de acum în colo voi avea un salariu pentru că sunt angajată în sfârşit la Minprest. Avem probleme, soţul nu lucrează, suntem într-o situaţie foarte critică. Eu am fost selectată pentru că sunt caz social”, a spus Corina Cârlig, participantă la cursurile PSI. 

De la Berbeşti nu s-a prezentat nimeni pentru angajare

În timp ce unii stau la cozi să-şi depună dosarele în vederea angajării la Minprest, alţii nici nu s-au sinchisit să facă acest lucru. Conducerea Minprest are câteva posibile explicaţii pentru neprezentarea lor. „Până în prezent şi-au depus dosarele 260 de persoane din 361 câte sunt pe listă. În cea ce priveşte diferenţa, mai sunt şi cei de la Berbeşti, nu s-a prezentat nicio persoană până acum. N-a venit niciun dosar acolo, sunt undeva la 20 de locuri bugetate. Mai sunt minprest_angajarianumite persoane care au cazier, din cei care şi-au depus dosarul până acum, care vor fi înlocuiţi, mai sunt şi cei care nu au vrut să vină la angajare pentru că ei solicită contract pe perioadă nedeterminată, ceea ce nu se poate. Este posibil ca o parte din ei, când şi-au depus dosarele să fi crezut că atunci când le va fi aprobat dosarul se încadrează în CEO şi nu în Minprest. Probabil că atunci când au auzit că o să vină în Minprest nu le-a mai convenit. Atâta tevatură s-a creat pe lista asta încât ar fi trebuit să vină imediat cu dosarele să le depună la sediu”, a declarat Gabriel Giorgi, directorul societăţii Minprest Serv Rovinari.

Pentru ca aceste cursuri de protecţia muncii să se desfăşoare cu mai multe persoane conducerea societăţii este în tratative cu CEO pentru a obţine mai multe săli la carierele care sunt în apropiere precum Pinoasa sau chiar la USM Rovinari.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: