Investiție de 2,5 milioane de euro inaugurată în comuna Ionești

Autoritățile locale din comuna Ionești, în prezența autorităților județe, au tăiat ieri panglica la cea mai mare investiție de care a beneficiat vreodată localitatea. Cu bani europeni, dar și cu finanțare de la Guvern, administrația publică locală a reușit să rezolve problema apei potabile şi a canalizării în majoritatea comunei. Mai mult decât atât, prin intermediul aceluiași program a fost reabilitat și un drum comunal și a fost construită o grădiniță după standarde europene.

Valoarea acestei investiții se ridică la aproximativ 2,5 milioane de euro. Proiectul a fost demarat în anul 2008 și ieri a fost inaugurată investiția care este  foarte importantă pentru localnicii din satul Ionești. De acum se pot mândri că locuiesc într-o localitate europeană, cu apă curentă, canalizare, drumuri asfaltate și unități de învățământ moderne. „La acest proiect lucrez din 2008, chiar din primul mandat al meu. Proiectul era realizat din vremea când eu eram viceprimar și l-am pus în aplicație când am ajuns primar. A trebuit să fac acest proiect ca să prin finanțare europeană și a fost singura șansă prin care comuna Ionești putea să beneficieze de apă, canalizare, drumuri asfaltate și de o grădiniță. În iunie m-am apucat, în decembrie mi s-a aprobat finanțarea și în iulie 2009 am avut licitația. Valoare lucrării a fost de 2,5 milioane de euro. Avem alimentare cu apă în satele Gura Șușitei, Picu și Ionești, canalizare în Picu, Iliești, Ionești și Gura Șușiței, un drum în satul Iliești și o grădiniță în gura Șușiței”, a declarat primarul Marian Tătaru.

Autorități județene și cetățeni prezenți la inaugurare

panglica_apa_ionestiPrimarul, împreună cu președintele Consiliului Județean Ion Călinoiu, cu prefectul județului Claudiu Teodorescu, dar și cu deputatul Camelia Khraibani au tăiat ieri panglica în prezenţa a zeci de localnici din Ionești, beneficiari ai acestei investiții. A fost oficiată și o slujbă religioasă, iar preotul din localitatea a sfințit lucrările realizate. „Este foarte bine ce a făcut primarul nostru pentru noi. Să ne trăiască. Avem și noi acum apă curentă, canalizare. Suntem în rând cu lumea. Este un primar bun și sperăm să mai facă și alte lucruri bune pentru comună”, a declarat o bătrână.

La sfârșitul evenimentul autoritățile au ciocnit câte un pahar de șampanie cu cei prezenți.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: