Bugetul propriu al Gorjului pe anul 2012, supus dezbaterii publice

Bugetul propriu al judeţului Gorj pe anul 2012 se ridică la suma de 182.317 mii lei. Acesta va fi aprobat în aprobat în luna februarie, după ce va fi supus dezbaterii publice.    

Listele cu repartizarea sumelor au fost deja afişate la sediul instituţiei şi pe pagina de internet a Consiliului Judeţean. Faţă de anul 2011, sumele ce vin de la bugetul de stat sunt în descreştere şi ca atare banii alocaţi instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean vor fi mai puţini. Astfel, vor primi: Biblioteca Judeţeană “Christian Tell” -1.240 mii lei, Muzeul Judeţean- 1.393 mii lei, Ansamblul “Doina Gorjului”- 1.756 mii lei, Şcoala Populară de Artă-1.246 mii lei, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale-455 mii lei, Spitalul Judeţean Târgu Jiu-500 mii lei şi Spitalul “Tudor Vladimirescu” Dobriţa- 300 mii lei. Sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizare vor fi împărţite după cum urmează: învăţământ-produse lactate şi panificaţie-8.300 mii lei, susţinerea sistemului de protecţie a copilului DGASPC Gorj- 10.216 mii lei, susţinerea centrelor de asistenţă socială a persoanelor cu handicap DGASPC Gorj- 7.753 mii lei, servicii publice comunitare de evidenţă a persoanelor-540 mii lei, învăţământ special- Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Târgu Jiu- 3.230 mii lei, alte servicii auxiliare pentru educaţie – Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională -1.868 mii lei şi contribuţii la salarizarea personalului neclerical-2.800 mii lei. Sumele defalcate din taxa pentru valoarea adăugată pentru drumuri se ridică la 8.000 mii lei, iar sumele pentru echilibrarea bugetelor locale la 7.946 mii lei.

Vor continua proiectele începute

Reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că în bugetul propriu au fost prinşi bani şi pentru continuarea lucrărilor începute. “Bugetul propriu al judeţului Gorj a fost analizat sub două aspecte: activităţi de funcţionare şi activităţi de dezvoltare. Acestea din urmă se referă la susţinerea investiţiilor. Astfel, că vor fi continuate lucrările de reabilitare a drumului Strâmba- Mătăsari, se va reabilita, pe Programul Operaţional Regional, drumul Târgu Cărbuneşti- Ţicleni şi se vor executa lucrări de îmbrăcăminţi asfaltice pe drumurile judeţene cu un grad de uzură avansat. Valoarea totală a lucrărilor curente se ridică la circa 100 de miliarde de lei vechi cu jumătate mai puţin ca nul trecut”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. De asemenea, va fi prioritară asigurarea cofinanţării proiectelor ce vor fi executate cu fonduri nerambursabile. Printre acestea se numără: reabilitarea ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă, realizarea Sistemului Integrat de Salvare Montană, extinderea Centrului Dobriţa şi modernizarea reţelei de apă şi canalizare din oraşe. “Managerii spitalelor din Târgu Jiu şi Dobriţa vor aduce liste cu situaţia investiţiilor. Intenţionăm să se realizeze reabilitarea blocului operator, staţia de sterilizare şi secţia TBC. Vom cere de Ministerul Sănătăţii fonduri pentru reabilitarea Spitalului 700, iar noi vom asigura o cofinanţare de până la 5%”, a mai precizat Ion Călinoiu.  

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: