Bulgarii şi albanezii, reprezentaţi în Biroul Electoral Gorj

Autoritatea Electorală Permanentă nu şi-a desemnat un membru în Biroul Electoral Judeţean Gorj. Actualul Birou Electoral este format din 3 magistraţi şi din reprezentanţii partidelor parlamentare şi a unora neparlamentare, implicate în alegerile din 30 noiembrie.

Dan Captilin, Ilieş Şerbănoaica, Grigore Vlădulescu, Dănuţ Stegărescu şi Gheorghe Nueleanu reprezintă fiecare câte un partid parlamentar, respectiv, PNL, UDMR, PSD, PDL şi PRM, aceasta fiind ordinea în care au fost afişaţi de BEJ Gorj. Celelalte partide care au reprezentare în Biroul Electoral Judeţean sunt Partidul Noua Generaţie – Creştin Democrat, Partidul Popular şi Protecţiei Sociale, Uniunea Bulgară şi Liga Albanezilor din România.

BEJ Gorj are în momentul de faţă în componenţa sa 12 membri, cel de-al 13-lea urmând să fie reprezentantul Autorităţii Electorale Permanente, atunci când acesta va fi desemnat. Membrii din Biroul Electoral au fost anunţaţi că reprezentantul unui partid politic neparlamentar ar putea să se retragă din postul respectiv şi, în consecinţă, BEJ va fi nevoit să funcţioneze tot cu un număr par de votanţi. Biroul Electoral a stabilit chiar şi în acest condiţii ordinea în care vor figura partidele politice pe buletinele de vot, Partidul Democrat-Liberal urmând să ocupe prima poziţie.

PDL a mai fost numărul 1 pe buletinul de vot şi la alegerile locale din luna iunie, atunci când s-a clasat pe locul doi în privinţa rezultatului alegerilor. Ordinea finală în care partidele vor apărea pe buletinele din 30 noiembrie este PDL, PNL, PSD+PC, PRM, UDMR, PNG, Partidul Popular şi al Protecţiei Sociale, Partidul Socialist Român, pe ale cărui liste candidează Nicolae Mischie, în buletinul de vot figurând în continuare alte partide neparlamentare, în special organizaţii politice ale minorităţilor etnice.

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: