Bună dimineaţa, Liviu! Noapte bună, DNA!

„Bună dimineaţa, Liviu”, asta ştiu să spună în limba română localnicii dintr-o localitate din Brazilia, acolo unde Dragnea îşi face de mai bine de zece ani concediile. O anchetă Rise Project, din care a apărut deja primul episod, arată cum oameni din jurul lui Dragnea, foşti colegi de facultate ai acestuia, au investit sume ameţitoare în Brazilia. Unul dintre ei s-a sinucis acum câţiva ani în toaleta unui avion cu care mergea la Costa Rica. Acesta este de faptul punctul de plecare al anchetei Rise Project, nefiind clare circumstanţele în care s-a sinucis milionarul român tocmai când îi călca DNA pe urme. Procurorii anticorupţie erau interesaţi de o firmă de transport feroviar a acestuia, firmă ce primea subvenţii uriaşe de la statul român, în detrimentul CFR Călători.

Ancheta jurnaliştilor de la Rise Project lasă să se întrevadă averi uriaşe a afaceriştilor din jurul lui Dragnea în Brazilia, cu hoteluri, vile, firme de construcţii, de transport şi aşa mai departe. Toate finanţate cu bani proveniţi din România, după cum s-a declarat autorităţilor din Brazilia. Dacă un coleg al lui Dragnea s-a sinucis, un altul este acţionar la TelDrum, o firmă despre care cam toată lumea ştie că a produs de peste 20 de ani pentru liderul PSD. Şi el cu afaceri în Brazilia. Cel mai probabil însă sunt afacerile lui Dragnea, cei doi fiind interpuşi. Să vedem dacă ancheta Rise Project a produs şi probe în acest sens, politicianul negând categoric.

Din păcate însă, cu privire la Dragnea, DNA ne-a oferit până acum doar un rechizitoriu potrivit căruia două femei care lucrau la sediul PSD Teleorman erau plătite ca salariate la Protecţia Copilului, deşi nu treceau cu anii pe la serviciu. E şi ăsta un dosar, dar la ce hoţii a făcut Dragnea, al cărui fiu controlează deja afaceri de 20 de milioane de euro la vedere, cazul este pistol cu apă. Un astfel de caz nu face decât să îl victimizeze pe Dragnea în ochii opiniei publice. Şi a mai fost cazul cu voturile furate la Referendum, un dosar făcut cam în dungă de procurori, cât să îl butoneze pe liderul PSD.

Realitatea este că DNA, în ciuda susţinerii internaţionale de care s-a bucurat, nu a ajuns încă la marile afaceri. A ajuns la peştii mari, gen Dragnea, Udrea, Ponta, Tăriceanu, Blaga etc., dar nu şi la adevăratele afaceri care au făcut din politicieni miliardari în euro. Dacă DNA vrea să afle ce legătură are Dragnea cu Brazilia, este suficient să îi ceară să spună cât a plătit pentru vacanţele respective. Sigur că nu a plătit, fiind la el acasă. Dacă a fost invitat de intepuşi pe banii lor, ar fi trebuit să menţioneze cadoul în declaraţia de avere. Deci, e simplu. Dar, nu cred că se vrea mai mult decât o negociere cu Dragnea, de exemplu pentru a accepta un anumit om la şefia SIE, post declarat zilele astea vacant de preşedintele Iohannis.

Vizualizări: 745

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: