Bunoaica: Decât să murim, mai bine să o închidă

Un lider sindical din Complexul Energetic Oltenia este de părere să societatea ar trebui închisă, decât să funcționeze în actualele condiții.

Este vorba de Nicu Bunoaica, lider al minerilor de la Lupoaia, care a sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj. Acesta cere să se verifice dacă excavatoarele sunt sigure pentru cei care le exploatează și dacă se lucrează sub normativ.

“Decât să murim, mai bine să o închidă. Avem personal pentru două excavatoare, două să funcționeze. Restul să fie trase pe dreapta”, a spus Bunoaica la Radio Infinit.

De altfel, închiderea CE Oltenia este visul unor așa-zise organizații de mediu, care au blocat în ultimii ani extinderea carierelor de cărbune, astfel încât societatea abia dacă mai poate produce cu patru - cinci grupuri. Închiderea CE Oltenia este visul useriștilor, care au susținut inclusiv legea pentru pensionarea minerilor, tot ca să se ajungă la acest scop. Închiderea CE Oltenia este dorită și la nivel european, altfel nu se explică de ce planul de restructurare este blocat de mai bine de un an.

Dincolo de asta, este real faptul că se lucrează sub normativ și că nu s-au mai făcut investiții în revizii și reparații, fapt recunoscut și de administrația Complexului Energetic Oltenia.

Vizualizări: 5,914

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: