Bunuri de peste 700.000 lei, scoase la licitație de Finanțele Publice Gorj

Bunuri cu o valoare de peste 700.000 lei ce aparțin societăților comerciale din Arcani, Târgu Jiu, Peștișani, Turcinești sau Dănești sunt scoase la licitație la finele acestei luni de Direcția Finanțelor Publice Gorj. Instituția și-a intensificat acțiunile de recuperare a datoriilor prin aplicarea tuturor măsurilor de executare silită. În acest sens au fost aplicate sechestre asupra tractoarelor, motocompresoarelor, autoutilitarelor sau a preselor hidraulice ce fac parte din patrimoniul debitorilor.

Direcția Generală a Finanțelor Publice Gorj nu iartă pe nimeni atunci când vine vorba de recuperarea datorilor. Instituția și-a intensificat acțiunile de recuperare a obligațiilor fiscale restante prin aplicarea tuturor măsurilor de executare silită. Acestea constau în comunicarea somațiilor, înființarea de popriri asupra disponibilităţilor din conturile bancare ale agenţilor economici, înființarea de popriri pe veniturile terţilor și aplicarea sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile. La ora actuală, nouă firme din Gorj figurează pe lista neagră a Finanțelor Publice, ale căror bunuri urmează a fi valorificate la finale acestei luni. Datoria acestora se ridică la peste 700.000 lei. Cea mai mare sumă, de peste 630.000 lei, o datorează statului SC Indoprofil SRL, cu domiciliul fiscal în Târgu Jiu. O presă hidraulică în valoare de 294.498 lei, un strung universal, în valoare de 68.488 lei, o mașină de frezat universală în valoare de 40.664 lei, o mașină de alezat și frezat estimată la 239.708 lei, precum și un ciocan de forjă cu autocompresor vor fi valorificate în licitație publică.

Tractoare și autoutilitare, la vânzare

Chiar dacă sumele pe care le datorează nu sunt de ordinul sutelor de mii, de sechestre nu scapă nimeni. Un tractor al societății Cosniduva din Peștișani este vândut pentru 7.500 lei, un motocompresor ce a aparținut firmei Crinex Con din Târgu Jiu este scos la vânzare pentru 8,350 lei, un automobil mixt Dacia va fi vândut pentru 4.400 lei, iar o autoutilitară fabricată în 2005, ce aparține firmei Danipan din localitatea Turcinești, este scoasă la licitație pentru 5.100 lei.

SECHESTRE

În luna octombrie a acestui an au fost aplicate 26 de sechestre asupra bunurilor existente în patrimoniul debitorilor. ”Bunurile imobile asupra cărora au fost instituite sechestre, sunt în general clădiri, apartamente, spaţii de producţie şi terenuri”, spune Luminița Penciu, purtător de cuvânt în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Gorj. Astfel, pentru recuperarea obligaţiilor bugetare restante, în luna octombrie 2011 au fost comunicate debitorilor 2.674 somaţii pentru o valoare a creanţelor bugetare de 13.922.865 lei.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: