Bunurile sechestrate de Finanţe, rămase nevândute

Anul 2010 nu a fost un an tocmai bun pentru Direcţia de Finanţe Publice Gorj în ceea ce priveşte valorificarea bunurilor sechestrate. Deşi se spera să se acopere datoriile rău platnicilor din vânzarea caselor, terenurilor şi a maşinilor acestora, totuşi acţiunea nu s-a bucurat de un rezultat pozitiv deoarece gorjenii nu s-au arătat interesaţi de achiziţionarea lor.

 “În anul 2010 au fost înfiinţate un număr de 201 sechestre asupra bunurilor mobile în valoare de 18.445,9 mii lei şi 49 de sechestre asupra bunurilor imobile în valoare de 3.127,3 mii lei. În urma acţiunilor de valorificare a bunurilor sechestrate s-a obţinut suma de 225,3 mii lei. Am sechestrat terenuri, case, mijloace de transport şi utilaje pe care le-am găsit în patrimoniul persoanelor fizice şi al societăţilor cu datorii la stat. Din cauza crizei doar o mică parte din acestea au putut fi vândute”, a declarat Ion Cupă, directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj.

Pentru a reuşi să comercializeze bunurile sechestrate, instituţia a fost nevoită să le lase cu mult sub preţurile de pe piaţă. “Evaluarea bunurilor se face de către un evaluator independent care stabileşte preţul, iar dacă la prima licitaţie bunul respectiv nu se vinde preţul poate fi scăzut cu 25-50%, în funcţie de câte licitaţii s-au organizat până la vânzarea lui”, a mai precizat Ion Cupă. De asemenea, în anul 2010, DGFP Gorj a iniţiat un număr de 3.972 popriri pe veniturile persoanelor fizice şi juridice pentru o valoare a creanţelor bugetare de 53.983,3 mii lei, încasându-se suma de 1.185,5 mii lei.

Totodată, au fost înfiinţate 17.673 popriri asupra disponibilităţilor din conturile bancare ale agenţilor economici pentru o valoare a creanţelor bugetare restante în sumă de 116,886,1 mii lei, încasându-se suma de 70.934,1 mii lei.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: