Burlan: CEO va fi pe profit din 2026

Infuzie de optimism la vârful Complexului Energetic Oltenia. Managerul companiei este încrezător că, în câțiva ani, producătorul de energie va ajunge pe profit. În ultimii ani, compania a înregistrat pierderi după pierderi.

Daniel Burlan, managerul companiei, este convins că planul de restructurare va fi salvarea. Și, dacă va fi respectat, acesta va readuce compania pe profit în câțiva ani. „Începând cu anul 2026, Complexul Energetic Oltenia va deveni o societate viabilă, pe profit, care nu mai are nevoie de intervenția statului pentru funcționare. Acum avem nevoie de ajutorul de stat în baza planului de restructurare. Fără acest sprijin, societatea nu are cum să supraviețuiască. Dacă nu ar fi birul acestor certificate de CO2, Complexul Oltenia ar avea probabil, în loc de un miliard de lei pierdere, undeva la 100 de milioane profit. Așteptăm aprobarea planului de restructurare”, a spus Burlan, la Accent TV.

Odată aprobat planul de restructurare, lucru așteptat să se întâmple până la mijlocul lunii februarie, compania va putea cumpăra certificatele de dioxid de carbon aferente producției de anul trecut, după care va putea trece la implementarea proiectelor prevăzute în programul de restructurare.

„La finalul lunii aprilie, să avem conformarea din punctul de vedere al achiziției de certificate de CO2, să începem implementarea proiectelor. În primă etapă, parcurile fotovoltaice și investițiile în activele existente, să valorificăm acele active care sunt doar generatoare de costuri și nu aduc niciun plus de valoare, să începem proiectele pentru grupurile pe gaze, să începem să pregătim forța de muncă pentru următoarele investiții”, a mai adăugat Daniel Burlan.

Vizualizări: 3,976

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: