Burlan: Nu mai putem funcționa cu toate cele patru termocentrale

Circa 3.600 de salariați ai Complexului Energetic Oltenia se vor pensiona în acest an, după intrarea în vigoare a legii care le va permite minerilor și energeticienilor să se pensioneze cu până la 13 ani mai devreme.

Asta înseamnă închidere de capacități, a spus Daniel Burlan, președintele Directoratului Complexulu Energetic Oltenia. “Nu mai putem funcționa cu toate cele patru termocentrale, nu mai putem funcționa cu toate cele nouă cariere. Va trebui să redimensionăm, producția trebuie menținută, pentru că anul acesta avem contracte și trebuie să le onorăm. Vom redimensiona activitatea astfel încât să ne onorăm contractele”, a spus Burlan la TV Sud.

Întrebat dacă legea va duce societatea în colaps, Burlan a evitat un răspuns tranșant. “Nu vreau să mă pronunț că ar intra într-un colaps, noi încercăm să salvăm situația. Este o ieșire foarte mare a personalului din societate, este vorba de personal din toate subunitățile companiei, astfel încât există subunități în care va rămâne personal care nu mai poate să asigure funcționarea acelei termocentrale. Va trebui alocată forța de muncă doar în anumite subunități, în anumite termocentrale, în anumite subunități miniere”, a spus Daniel Burlan.

Legea a fost aprobată pe 16 iunie în Camera Deputaților, va merge la promulgare și va intra în vigoare în 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial. Valul de pensionări ar putea fi undeva în septembrie. (M.M.)

Vizualizări: 8,175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: