Burlan: Nu majorăm salariile

Daniel Burlan este precaut în negocierile cu sindicatele pentru noul contract colectiv de muncă, aflate în plină desfăşurare. Spune că nu poate fi vorba de majorări salariale în 2012. Directorul general al Societăţii Lignitului Oltenia a declarat la Radio Infinit că, deşi anul acesta a fost unul foarte bun, compania înregistrând un profit de 70 de milioane de lei, asta nu înseamnă că banii trebuie risipiţi.

S-au încheiat negocierile cu sindicatele?

Nu, sunt încă în negocieri cu sindicatele, încercăm să găsim un numitor comun. Ei trebuie să înţeleagă că, deşi există o situaţie favorabilă, poate o face şi conjunctura, dar nu ştim anul 2012 ce ne rezervă. Poate va fi un an cu precipitaţii ca în 2010 şi atunci producţia în termocentrale se va reduce automat producţia de cărbune. Trebuie să avem grijă în abordarea cu sindicatele.

Vor măriri salariale*

Sindicatele vor întotdeauna câte ceva în plus pentru salariati. Dar toate acestea trebuie să fie şi sustenabile.

O să aibă această majorare?

Dacă situaţia este favorabilă spre sfârşitul anului 2012 la fel, cum sfârşitul anului <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />2011 a însemnat şi ceva venituri suplimentare pentru salariaţi, la fel vom face şi în 2012. Deocamdată nu putem să majorăm câştigurile.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: