Burse pentru prevenirea abandonului şcolar

Peste 50 de elevi de etnie romă primesc burse din partea Agenţiei Naţionale pentru Romi pentru că vin la şcoală şi nu au corigenţe. Valoarea burselor acordate este de 180 lei pe lună şi de acestea beneficiază elevii din clasele VIII-X. „Pentru a beneficia de această bursă elevii trebuie să aibă media generală 6.50, să nu fi acumulat cel mult 15 absenţe. De asemenea trebuie eliberată în fiecare semestru o adeverinţă care să ateste că nu au rămas corigenţi”, spune Alin Bobu, consilier pe problemele romilor în cadrul Prefecturii Gorj. La nivelul judeţului Gorj peste 300 de elevi au abandonat şcoala în anul şcolar precedent.

Ştiri pe scurt:

Peste 900 de gorjeni, fără acte de identitate

Peste 900 de gorjeni nu posedă acte de identitate. Dintre aceştia, un număr de 542 sunt restanţieri justificaţi din anii precedenţi (93 pentru prima eliberare, iar 449 pentru expirări) astfel: 170 de persoane sunt plecate în străinătate, 134 de cetăţeni sunt plecaţi în alte localităţi din ţară, 15 posibil decedaţi, şapte reţinuţi/arestaţi, 210 necunoscuţi la adresă, doi urmăriţi şi patru, alte cazuri.(D.M.)

Ajutoare de încălzire pentru circa 9000 de târgujieni

Un număr de 6.875 de târgujieni beneficiază, în prezent, de subvenţii pentru încălzirea cu gaze naturale şi 1716 de ajutoare financiare pentru procurarea de lemne. Valoarea subvenţiei pentru încălzirea cu gaze va fi scăzută din facturile emise în perioada noiembrie-martie pentru fiecare lună în parte. În aceste zile beneficiarii vor primi facturile la gaze pe luna noiembrie operate cu subvenţia. (D.M.)  

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: