Buterfly SRL trebuie să-şi dea acordul şi pentru dărâmarea unui coteţ

Societatea Buterfly Effect SRL din Craiova, cea care are în custodie peşterile Polovragi şi Muierilor, dar şi alte obiective incluse în Natura 2000, a lansat o campanie de plantare de puieţi la Polovragi. Acest lucru a venit pe nepusă-masă, în condiţiile în care autorităţile încearcă de mai mult timp, în zadar să stabilească o întâlnire cu aceştia. O campanie de plantare intenţiona şi Clubul Montan White Wolf din baia de Fier. Acum, preşedintele acestei organizaţii vrea să ştie dacă vor face acest lucru împreună sau nu. Au apărut şi primele nemulţumiri pentru că în Natura 2000 este inclusă o suprafaţă de aproape 50.000 de mp, începând chiar din mijlocul comunei Baia de Fier.

Preşedintele asociaţiei Clubul Montan White Wolf din Baia de Fier împreună cu ocoalele silvice, primăriile şi elevii şcolilor din Polovragi şi Baia de Fier planificaseră pentru această săptămână o acţiune de împădurire a zonelor din apropierea peşterilor. Această activitate a fost însă amânată până după Paşti din cauză că nu au putut fi consultaţi noii custozi. Cele două obiective turistice au fost atribuite firmei Buterfly Effect SRL din Craiova în ianuarie şi ca atare orice acţiune sau orice construcţie care se ridică în zonă trebuie avizate de custode. Montan Club White Wolf Baia de Fier, singurul club montan din zonă, intenţionează să participe la împădurirea a patru ha de teren şi să amenajeze două trasee turistice. “Sperăm ca după Paşte să luăm legătura cu noul custode şi să plantăm 3000 de puieţi la Polovragi şi 1000 de puieţi pin negru la Baia de Fier împreună cu ocoalele silvice, primăriile şi elevii şcolilor din aceste localităţi. Am înţeles că şi firma respectivă ar fi interesată de plantări şi am vrea să-i contactăm pentru a demara împreună astfel de acţiuni. De asemenea, am premarcat două trasee turistice ce urmează să fie marcate odată cu îndreptarea vremii. Este vorba despre traseul care leagă Peştera Muierilor de Peştera Polovragi şi traseul Belvedere, din zona Cheilor Galbenului. Deşi am obţinut acordul primăriilor, este nevoie să stabilim un mod de colaborare cu actualii custozi”, a declarat Gabriel Chiriac, preşedintele White Wolf Club.

Chiriac a mai spus că a orbit cu administratorul firmei, Raluca Mihai, care i-a promis o întâlnire la Craiova săptămâna următoare.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: