Cabinetul de nefrologie de la Cărbuneşti, pus în funcţiune

Spitalul din Târgu Cărbuneşti va deschide în curând două noi compartimente medicale. Este vorba de un compartiment de nefrologie şi dializă ce va fi pus în funcţiune chiar vineri şi un compartiment de pneumoftiziologie.

Cele două compartimente vor sta la dispoziția pacienţilor cu boli renale, respectiv bolnavilor cu probleme la plămâni. Investițiile au fost realizate din fondurile spitalului la care s-au adăugat sponsorizări ale unor oameni de afaceri din Cărbuneşti. ”Compartimentul de nefrologie este dotat cu două aparate de dializă, este situat în clădire separată, cu circuite separate. Aici se vor putea face investigaţii şi se va da tratament. Costurile investiţiei s-au ridicat undeva la 1,2 miliarde de lei vechi, 600 de milioane contribuţia spitalului şi restul din sponsorizări”, a declarat Constantin Târziu, directorul spitalului Târgu Cărbuneşti. Compartimentul de pneumoftiziologie este dotat cu un bronhoscop însă costurile investiției nu se cunosc încă.

Spitalul orăşenesc Turceni se pregătește și el de investiții. Conducerea spitalului a anunţat că va începe achiziția de aparatură abia din luna iulie când a fost prevăzut buget. Mihaela Ceană, directorul spitalului orășenesc Turceni, a menționat că se doreşte achiziţionarea unui ecograf Doppler care costă aproape 20.000 de euro. ”Ne-am propus investițiile respective în trimestrul III și IV pentru că atunci avem prevăzut buget. Vrem un ecograf Doppler, un oscilometru, un ecograf color la ginecologie. Per total, aparatura se ridică la aproape trei miliarde de lei vechi”, a precizat Mihaela Ceană.

Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: