Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean, interzis la muncă în străinătate

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Vasile Stănculete, este revoltat pe cadrele medicale care au contracte de muncă în străinătate. Potrivit contractului de muncă existent la nivelul spitalului, asistentele medicale și medicii pot pleca să muncească în străinătate timp în care posturile din cadrul spitalului le sunt rezervate până la întoarcere. Stănculete a declarat vineri că această clauză contractuală pune activitatea spitalului în pericol şi a restricţionat numărul contractelor pe care un cadru medical le poate avea în străinătate.

Vasile Stănculete, directorul Spitalului Judeţean, este foc şi pară pe cadrele medicale care practic fac naveta între spitalul de la Târgu Jiu şi alte spitale din străinătate. Stănculete a precizat că medicii şi asistentele se bucură de privilegiul de a le fi păstrat postul în cazul în care decid să întrerupă activitatea pentru un contract în străinătate. ”Prin contractul de muncă pe care îl au cu noi, au dreptul să întrerupă pentru câte un an de zile activitatea în spital și pot să plece cu aprobarea șefului de secție și a mea ca manager pentru un an. În schimb am constatat că sunt persoane care au plecat de mai multe ori, asta presupunând trei ani. La nivelul spitalului județean chiar la momentul de față avem o problemă deosebită din acest punct de vedere că nu mai putem să facem nici angajări și aceste posturi stau blocate”, a declarat Vasile Stănculete, managerul spitalului județean.

Restricţii

Stănculete a impus încă de la venirea la cârma spitalului restricții asupra acestor contracte. ”De cum am venit la conducerea spitalului am interzis, numai în mod super excepțional, să poată cineva pleca mai mult de o dată, de două ori după aceea să se hotărască, ori în străinătate ori aici în spitalul nostru, ca postul respectiv să nu rămână blocat și să nu am posibilitatea să angajez pe nimeni. Angajări se pot face că postul respectiv e temporar dar asta presupune anunțarea ITM-ului, cele 45 de zile până când scoți postul la concurs și se mai întâmplă ca mulți dintre ei să revină mai devreme la locul de muncă și ne încurcă total activitatea”, a menționat Stănculete.

POSTURI

În momentul de față la spitalul județean de urgență din Târgu Jiu sunt mai multe posturi de acest gen însă doar opt au o durată mai mare de trei luni de întrerupere.  Este vorba în special de asistente medicale și infirmiere.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: