Cai bătuţi crunt la târgul de animale de la Godineşti

Cei prezenţi duminică la târgul de animale din Godineşti au luat parte la un show de o cruzime rară. Doi cai au fost biciuiţi cu cruzime de proprietari până au căzut din picioare. Pentru a demonstra cât de puternici sunt caii lor, aceştia au legat de căruţă o dală de beton care cântăreşte mai bine de o jumătate de tonă. Clipele de groază prin care au trecut animalele au fost filmate de cei prezenţi şi au devenit virale pe internet. Poliţiştii gorjeni s-au autosesizat şi au întocmit dosar penal pe numele celor doi proprietari inconştienţi.

Târgul de animale de la Godineşti este unul dintre cele mai mari de la nivelul judeţului Gorj. Aici vin cu animale la vânzare fermieri din toate colţurile ţării. Nu este pentru prima dată când animalele sunt maltratate în cadrul acestui târg, în urmă cu câţiva ani având loc un eveniment similar. Proprietarii vor să arate astfel potenţialul cailor pe care îi au la vânzare, astfel încât să obţină un preţ cât mai mare în urma tranzacţiei. Cei care şi-au maltratat caii de această dată sunt doi proprietari din Gorj, din Peştişani şi Târgu Jiu. Aceştia au pus caii la căruţă de care au legat o dală din beton ce era folosită ca sprijin la podul peste râul Tismana. Pentru că animalelor le-a fost greu să facă faţă unei greutăţi suplimentare, proprietarii i-au lovit cu biciul în continuu. La un moment dat, caii au căzut, căruţele s-au răsturnat, însă bătăile au continuat. Cei prezenţi la faţa locului au filmat chinul prin care au trecut animalele şi au postat pe site-urile de socializare filmuleţele. Chiar dacă metoda nu li s-a părut una bună, nimeni nu a intervenit pentru a ajuta sărmanele animale. "Poftim cultură! Stau şi mă întreb care sunt mai animale, noi sau caii?", se aude în clipul video realizat un bărbat care a filmat întreaga scenă.

cai_batuti_godinesti

Autorităţile locale spun că totul s-a întâmplat în afara târgului, undeva la marginea apei. "Nu este un obicei. A fost un caz singular. Nu au fost persoane din satul nostru. S-au dus să adape caii în râul Tismana în momentul în care cei de la uzina electrică nu lucrau şi debitul apei era scăzut. Ca să încerce forţele animalelor au legat o dală de beton de la un picior de susţinere a podului, la vreo 300 de metri de unde se desfăşura bâlciul propriu-zis. S-a creat aşa, un grup de oameni, ne-am sesizat, am venit cu cei de la poliţie acolo, dar până să ajungem ei se risipiseră. Probabil erau un pic şi sub influenţa lui Bachus", a spus Aurariu Coman, viceprimar la Godineşti.

Cercetaţi pentru maltratarea animalelor

Cei doi proprietari agresivi au fost identificaţi de poliţişti cu ajutorul filmărilor postate de cei prezenţi la târgul de animale, iar acum sunt cercetaţi penal. "Poliţiştii din Tismana s-au autosesizat cu privire la săvârşirea infracţiunii de maltratare sau schingiuirea animalelor la o sărbătoare câmpenească din comuna Godineşti. În continuare, poliţiştii efectuează cercetări pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizarea acestora să înainteze dosarul penal cu propuneri legale. Este vorba de două persoane, din Peştişani şi Târgu Jiu", a declarat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj. 

Vizualizări: 655

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: