Caii de pe străzile Târgu Jiului, şah la şeful Poliţiei Locale

Anchetă la Poliţia Locală, după ce aproape în fiecare zi apar în presă fotografii cu cai care se plimbă liberi, ca în Vestul Sălbatic, pe străzile din Târgu Jiu, printre maşini, şi pun în pericol circulaţia rutieră. Deși au trecut zile bune de când un tânăr a murit din cauza unor cai, lăsând în urmă un copil de trei ani, abia acum primarul interimar Aurel Popescu cere anchetă și nu exclude schimbarea șefului Poliţiei Locale, Florin Urdea. Mai ales că în spaţiul public a apărut un film cu o maşină a Poliţiei Locale care a trecut pe lângă un cal, care se plimba nestingherit în zona centrului comercial Shopping City Târgu Jiu, şi nu a intervenit.

Viceprimarul cu atribuţii de primar, Aurel Popescu, spune că vrea să vadă raportul șefului Poliției Locale legat de incidentul din zona mall-ului. „Având în vedere relatările din ultima perioadă în spațiul public privind prezența cailor pe străzile din oraș, am solicitat Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu să facă o anchetă internă și să se ia măsurile ce se impun. Polițiștii locali trebuie să intervină cu promptitudine de fiecare dată, pentru a se evita astfel de situații. Vă voi ține la curent cu rezultatul anchetei. Voi trage la răspundere pe cei care se fac vinovați de atitudini de acest fel”, a spus acesta.

 Urdea, la raport!

Şeful Poliţiei Locale, Florin Urdea, riscă demiterea, spune Aurel Popescu, care a pus gând rău și altor persoane. „Riscă mai multe persoane să suporte consecințele unei astfel de situații, dar aștept un raport care să mi-l prezinte șeful Poliției Locale vizavi de întâmplarea de marți și nu numai. Au mai fost situații în care, în urma sesizărilor venite de la cetățeni, am trasat niște sarcini”, a precizat Aurel Popescu.

Consilierul local liberal Marcel Romanescu spune că problema cailor de pe străzi nu se rezolvă doar cu o anchetă internă. „Această anchetă nu rezolvă problema generală și în privința cailor fără stăpân, și în privința câinilor fără stăpân. Neglijența Poliției Locale este impardonabilă, dar analiza trebuia făcută din timp și să nu se fi ajuns într-o astfel de situație. Am venit cu propuneri, trebuie imediat să găsim măsuri urgente”, a comentat Marcel Romanescu.

Problema cailor de pe străzile municipiului este una veche. Nemulțumirile cetățenilor au luat amploare după ce un tânăr de 32 de ani și-a pierdut viața după ce a dat cu mașina peste doi cai, pe strada Narciselor din Târgu Jiu. Și caii continuă să apară pe străzi. Chiar în timp ce autoritățile trăgeau la răspundere polițiștii locali, un cetățean a semnalat marți, pe Facebook, că a întâlnit un cal pe stradă, în zona sediului Hidroelectrica din Târgu Jiu.   

Galerie foto


Vizualizări: 1,305

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: