Căilean despre angajaţii Transloc: Sunt liberi să plece!

Angajaţii societăţii Transloc SA Târgu Jiu ameninţă cu proteste pentru că nu şi-au luat bonurile de masă de două luni şi nici nu şi-au primit o parte din sumele aferente „primei transportatorului”. Potrivit sindicaliştilor, este vorba de o primă prevăzută în contractul de muncă al celor 114 salariaţi ai societăţii. Conducerea Transloc a precizat ieri că cine nu este de acord cu aceste restanţe este liber să plece din unitate.

Sindicaliştii din cadrul societăţii de transport în comun Transloc au declarat că pe 15 iunie toţi salariaţii trebuiau să primească prima tranşă din prima transportatorului, drept salarial acordat în fiecare an. ”Noi avem prevăzută în contractul de muncă acordarea primei transportatorului în două tranşe, prima pe 15 iunie şi cea de-a doua tranşă în luna octombrie. Noi nu am primit nicio tranşă până în prezent, ne-au spus că ne-o dă pe 15 iulie”, a spus Constantin Săvulescu, lider de sindicat Transloc.

Oamenii sunt revoltaţi, mai ales că aceasta nu este singura restanţă pe care conducerea unităţii Transloc o are faţă de salariaţi. ”Situaţia este mult mai gravă pentru că ei sunt restanţieri cu două rânduri de tichete de masă, nu ştiu ce au de gând. Noi mai avem răbdare până pe 15 iulie să vedem dacă ne dau banii, în caz contrar suntem dispuşi să întrerupem activitatea. Intrăm în grevă pentru drepturile noastre”, a adăugat sindicalistul Constantin Săvulescu.

La nivelul unităţii Transloc lucrează 114 salariaţi şi managerul Vasile Căilean. Acesta a confirmat ieri faptul că unitatea are restanţe faţă de salariaţi, însă spune că cine nu este de acord cu politica pe care o practică în unitate este liber să plece. ”Astea nu sunt restanţe. Nu şi-au luat bonurile de o lună şi prima le-am spus că o să le-o dau pe 15 iulie. Dacă nu le convine, sunt liberi să plece, le-am şi spus. Ei nu trebuie să muncească, ei trebuie să gândească. Eu nu muncesc, eu gândesc”, a spus Vasile Căilean, directorul Transloc SA, societate al cărui acţionar majoritar este Consiliul Local Târgu Jiu.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: