Câini omorâți la doi pași de primărie. „Cineva care-i urăște îi otrăveşte”

Polițiștii fac verificări într-un dosar penal după ce trei câini au fost găsiți morți și aruncați la o ghenă de gunoi. Suspiciunea locatarilor din Motru este că patrupedele ar fi fost otrăvite.

Imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă sunt acum analizate de oamenii legii care îl caută pe călăul animalelor. „Erau și ele niște suflete și le-am dat mâncare de când erau cât pumnul”, plânge o femeie din Motru. Aceasta este sigură că animalele găsite moarte au fost ucise. Unul dintre câini a murit la subsolul unui bloc, un locatar fiind cel care a dus leșul la container.

În urma sesizării unui motrean, reprezentanții primăriei au mers la fața locului și au ridicat două cadavre. „Cei doi câini au fost duși la padoc. Acolo, se vor face investigații pentru a se afla cauza morții. Noi știm doar de doi câini care au fost găsiți morți lângă ghenă”, a declarat primarul Gigel Jianu.

Dosar penal

Polițiștii s-au autosesizat și fac verificări în cadrul unui dosar penal deschis pentru uciderea animalelor fără drept. Pedeapsa, pentru această infracțiune, este închisoarea între trei luni și un an sau amendă. Pentru început, au dat explicații locatarii din blocul M 15 și L 4 din Motru. Aceștia le-au explicat oamenilor legii că hrăneau animalele pe care le-au găsit moarte. După ce reprezentanții primăriei au ridicat două cadavre, a mai apărut un alt câine mort, tot la ghenă.

Locatar: Au mai fost cinci câini omorâți!

Incidentele au fost semnalate în apropierea Primăriei Motru. „Nu este prima dată. Cineva care urăște câinii atât de mult îi omoară. Îi otrăvește sigur. Au mai fost găsiți, mai demult, cinci câini morți. I-au luat oamenii de pe unde i-au găsit și i-au dus la ghenele de gunoi. Cruzime fără margini. Nu am cuvinte. Noi i-am hrănit de mici, i-am crescut și le-am dat mâncare, iar acum îi găsim morți”, ne-a povestit, cu amărăciune, un localnic.

INVESTIȚIE

Primăria Municipiului Motru a investit sume frumoase de bani într-un padoc modern, la standarde europene. 500 de mii de lei a costat adăpostul canin de la marginea orașului. Acesta are o capacitate de 400 de locuri, iar aproape toate locurile sunt ocupate.

Vizualizări: 1,879

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: