Câinii viceprimarului din Prigoria au dat iama în oile localnicilor

O familie din Prigoria au muncit degeaba ani la rând crescând animale ce au fost într-o secundă sfâşiate de doi dintre dulăii viceprimarului. Ciobanul oilor spune că a văzut cu ochii lui că oile au fost mâncate de câinii viceprimarului Angel Costoiu. Paguba familiei Igioianu se ridică la peste o sută de milioane. Oamenii au chemat şi Poliţia, dar se tem că pilele vicelui o să-l scape basma curată. Între timp, aceştia s-au apucat să îngroape zecile de animale moarte.

Câinii viceprimarului din Prigoria au omorât 26 de oi, iar alte 20 de animale ale unui cioban din localitate sunt aproape moarte. Cel care a găsit dulăii între oi a fost chiar ciobanul care păstoreşte turma. Cu toate acestea soţia lui Angel Costoiu, viceprimarul din Prigoria nu recunoaşte nimic şi spune că patrupedele sale nu sunt în stare de aşa ceva. Angel Costoiu a fost de negăsit. Bărbatul a depus deja plângere la poliţie şi vrea să-şi recupereze paguba care se ridică la peste 100 de milioane de lei vechi. „S-a vândut oaia şi cu 3 milioane de lei. Gândiţi-vă şi dumneavoastră câţi bani ar fi pe 40 de oi. Am fost la poliţie deja, au venit doi poliţişti la stână, au văzut ce e acolo şi au spus că vor face cercetări să vadă ai cui au fost câinii”, spune Emilian Igioianu, stăpânul animalelor.

„Toate oile erau făcute grămadă într-un colţ“

Miercuri dimineaţa când s-a dus să-şi ducă turma la păscut, ciobanul a văzut grozăvia din târlă. Acesta spune că atunci când s-a apropiat de turmă, câini erau încă acolo, ba chiar s-au năpustit şi asupra lui să-l muşte. Cum nimeni nu mai are nişte câini atât de mari, ciobanul a recunoscut imediat dulăii viceprimarului Costoiu. „Am văzut că aleargă ceva prin preajma oilor, când m-am apropiat au sărit câinii pe mine să mă mănânce. Am dat în ei şi au luat-o la fugă spre sat. Toate oile erau făcute grămadă într-un colţ şi restul moarte prin împrejur. Am văzut clar câinii. Sunt ai viceprimarului. Are mai mulţi, dar atunci nu au fost decât doi între oi”, susţine Ion Dudulică, ciobanul.

„Viceprimarul nu poate zice că nu sunt câinii lui“

Câinii au fugit imediat spre sat, iar stăpânul animalelor a rămas să-şi numere oile moarte. Omul şi-a pus mâinile în cap când a numărat 26 de oi erau moarte, iar alte 20 rănite. „Am mers acolo imediat şi am văzut toţi câinii. Nu am văzut doar noi. Mai e un vecin care lucra mai la vale de stâna mea şi a văzut şi el. Viceprimarul nu poate zice că nu sunt câinii lui”, declară Emilian Igioianu, stăpânul animalelor.

Deşi maşina viceprimarului Angel Costoiu era parcată în faţa primăriei, acesta nu a fost de găsit, iar la telefon nu a vrut să răspundă. Nevasta acestuia, Maria Costoiu, susţine că nu este adevărat. „Nu e adevărat. Câinii mei nu se ating de animale. Trăiesc în curte cu alte animale şi nu le fac nimic. De ce s-ar duce la oile lor? Întrebaţi vecinii să vedeţi dacă a mâncat la vreunul ceva până acum”, susţine Maria Costoiu, soţia viceprimarului din Prigoria.

„Avem beciul plin de oi moarte şi uitaţi-vă câte sunt prin curte. Avem curtea plină de ele. Nu ştiu. Mergem acum, chemăm doi vecini să ne ajute să le îngropăm, că deja foarte rău”

 Mirela Igoianu.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: